Skip to main content

Πράσινοι Πρωταθλητές 2.0: Διαγωνισμός του WWF για μαθητές και σχολεία

Οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν και να βαθμολογήσουν πράσινους χώρους στην πόλη τους μέσα από την εφαρμογή WWF GreenSpaces

Μετά την επιτυχία του περσινού διαγωνισμού «Πράσινοι Πρωταθλητές» και τη συμμετοχή 63 σχολείων, τα οποία εντόπισαν και κατέγραψαν 211 πρασίνους χώρους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η WWF Καλύτερη Ζωή διοργανώνει και φέτος τον σχολικό διαγωνισμό: «Πράσινοι Πρωταθλητές 2.0»! Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, προσκαλούνται να ανακαλύψουν και να βαθμολογήσουν πράσινους χώρους στην πόλη τους μέσα από την καινοτόμο και δωρεάν εφαρμογή WWF GreenSpaces.

«Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές καλούνται να διαπιστώσουν βιωματικά τη σπουδαιότητα των πρασίνων χώρων στις πόλεις και να αναδείξουν πράσινες οάσεις ή χώρους που χρήζουν βελτίωσης. Η συμμετοχή έφηβων στο εγχείρημα του WWF Ελλάς για τη βελτίωση του πράσινου στις πόλεις είναι πολύτιμη. Οι ίδιοι ως ενεργοί πολίτες νοιάζονται και δραστηριοποιούνται ατομικά και συλλογικά για την ποιότητα ζωής στις πόλεις και δίνουν το δικό τους μήνυμα για μία πιο πράσινη πόλη», δηλώνει η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή.

Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές δεν θα ζήσουν απλά τη χαρά της ανακάλυψης του πρασίνου στις πόλεις τους, αλλά θα συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωσή τους. Το WWF, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα φροντίσει ούτως ώστε οι καταγραφές των προβλημάτων να φτάσουν στις δημοτικές αρχές, προκειμένου να αναλάβουν δράση. Παράλληλα, τα συμμετέχοντα σχολεία μπορούν να αναλάβουν εθελοντικές δράσεις που  θα περιλαμβάνουν καθαρισμούς, αποκατάσταση ζημιών, δημιουργία κάδων απορριμμάτων αλλά και γενικότερες αναπλάσεις.

Οι τρεις μαθητές με τις περισσότερες καταγραφές πράσινων χώρων θα κερδίσουν από ένα τάμπλετ, ενώ τα τρία γυμνάσια ή λύκεια που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες καταγραφές χώρων θα βραβευτούν με έναν εκτυπωτή το καθένα.

Τι είναι το WWF GreenSpaces

Η πρωτότυπη δωρεάν εφαρμογή για κινητά προσφέρει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε, να βαθμολογήσουμε και να καταγράψουμε πράσινους χώρους στις ελληνικές πόλεις. Με βασικά κριτήρια την ποιότητα πρασίνου, το επίπεδο καθαριότητας και τις υποδομές που διαθέτει ο κάθε χώρος, ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να αξιολογήσει και να αφήσει τα δικά του σχόλιά για την κατάσταση του χώρου. Ταυτόχρονα, μέσα από ειδικά φίλτρα, μπορεί να αναζητήσει χώρους για άθληση, για παιχνίδι με τα παιδιά, για χαλάρωση ή βόλτα με το κατοικίδιο του. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.

Τα βήματα για δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό και οι αναλυτικοί όροι εδώ.