Skip to main content

Πουτζντεμόν: Δεν ήρθα στις Βρυξέλλες για να ζητήσω άσυλο

Ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να δράσει σε πλήρη ελευθερία και ασφάλεια.

«Δεν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να ζητήσω πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβριου.

Ο Πουτζντεμόν ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, γιατί είναι η πρωτεύουσα της Ευρώπης και ότι η επίσκεψή του δεν αφορά τη βελγική κυβέρνηση. «Βρίσκομαι εδώ για να δράσω σε πλήρη ελευθερία και ασφάλεια», ανέφερε ο Πουτζντεμόν υπογραμμίζοντας ότι το καταλονικό ζήτημα είναι ένα «ευρωπαϊκό ζήτημα».

«Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες για να κάνουμε σαφές το πρόβλημα της Καταλονίας στην καρδιά της Ευρώπης», ανέφερε ο Κ. Πουτζντεμόν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η καταλανική κυβέρνηση και ο λαός της Καταλονίας θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου και απηύθηνε ερώτημα στην ισπανική κυβέρνηση αν και αυτή θα κάνει το ίδιο.

Τέλος, ο Πουτζντεμόν ανέφερε ότι η ισπανική κυβέρνηση τον κατηγορεί για ανταρσία και ανέφερε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ισπανία όσο δεν έχει εγγυήσεις για μια δίκαιη αντιμετώπιση από την ισπανική δικαιοσύνη.