Skip to main content

Πούτιν για Ελλάδα: Αν έχεις χρέος, το πρόβλημα είναι των δανειστών

Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, συμφωνώντας με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - εταίρων.

«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Εάν έχεις χρέος, το πρόβλημα είναι των πιστωτών», τόνισε, στις κοινές του δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αγία Πετρούπολη.

Ο κ. Πούτιν χαρακτήρισε ακόμη την Ελλάδα σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη. «Υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων τον Απρίλιο και είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά. Χαιρετίζουμε μια πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά για να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας», επεσήμανε.

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνεχείς και σταθερές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο αναφέρθηκε και στην «πτωτική πορεία» των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, «για τους γνωστούς λόγους», όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις της εποχής»

«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών. Ένας από αυτούς το έτος Ελλάδας - Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα αυτές τις προκλήσεις και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία των λαών μας, οικονομική ανάπτυξη, διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος στην περιοχή μας», συμπλήρωσε.

συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν (1)

συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν (2)