Skip to main content

Πούτιν: Πάγια θέση μας η εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό

Ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον Νίκο Αναστασιάδη - Αναμένεται να υπογραφούν επτά διμερείς συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών

Υπέρ μιας δίκαιης λύσης στο θέμα του Κυπριακού ζητήματος τάχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη, στο Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί πάγια θέση της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι σχέσεις Ρωσίας - Κύπρου έχουν μακροχρόνια ιστορία και σημειώνοντας ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν το πρώτος κράτος που αναγνώρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διμερείς συμφωνίες, αλλά ιδιαίτερα στο κοινό πρόγραμμα δράσεων που καλύπτει ευρύ φάσμα θεμάτων συνεργασίας. «Ιδιαίτερη προσοχή δώσαμε στην εμπορική και οικονομική συνεργασία», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά του ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι είναι η τρίτη επίσκεψή του στη Μόσχα γεγονός που «αποδεικνύει τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες, τις άριστες σχέσεις αλλά και τους κοινούς πολιτισμικούς, θρησκευτικούς, ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς των δυο χωρών».

Παράλληλα με τη συνάντηση Πούτιν - Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε και συνάντηση τετραμελών αντιπροσωπειών Ρωσίας - Κύπρου, ενώ αναμένεται να υπογραφούν επτά διμερείς συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.