Skip to main content

Πούτιν: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν επιδεινωθεί επί Τραμπ

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης σε επίπεδο συνεργασίας, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί, λέει ο Πούτιν.

Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον έχει επιδεινωθεί από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξή του, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών από τότε που ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, ο Πούτιν δήλωσε ότι "θα μπορούσε να πει κανείς ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης σε επίπεδο συνεργασίας, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο, δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει μάλλον επιδεινωθεί".

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχεία της Ιντλίμπ, ο Πόύτιν υποστήριξε ότι η Δαμασκός έχει παραδώσει τα χημικά της όπλα.

Κατά τον Ρώσο πρόεδρο, υπάρχουν δύο κύριες εξηγήσεις για το συμβάν στην επαρχία της Ιντλιμπ: Ότι οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης έπληξαν αποθήκες ανταρτών με χημικά όπλα, με αποτέλεσμα να εκλυθούν δηλητηριώδη αέρια, ή ότι το περιστατικό ήταν προβοκάτσια με σκοπό να δυσφημίσει τη συριακή κυβέρνηση.