Skip to main content

Πουλήθηκε το 19,98% των μετοχών της ΝΕΛ

Στη δικαιοδοσία του Μιλτιάδη-Μιχαήλ Βάγγερ πηγαίνει ο έλεγχος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου αλλάζοντας παράλληλα και την διάρθρωση του του Διοικητικού Συμβουλίου.
Την πώληση του 19,98% (28.374.285 μετοχές) των μετοχών της  Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) αποφάσισε ο  μέχρι χθες βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της, κ. Απόστολος Βεντούρης, στην αλλοδαπή εταιρεία Antelope Shipping INC, συμφερόντων του Μιλτιάδη-Μιχαήλ Βάγγερ έναντι 14.963.066 ευρώ στην προαναφερόμενη εταιρεία. Ρίχνοντας το ποσοστό των μετοχών του κ. Βεντούρη κάτω του 5%. 

Μετά από την σχετική συμφωνία μεταξύ του Απόστολου Βεντούρη και του Μιλτιάδη-Μιχαήλ Βάγγερ, ανακοινώθηκε ότι θα αλλάξει και η διάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βάγγερ αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος, ενώ ο κ. Βεντούρης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του δ.σ.

Βασικοί μέτοχοι της ΝΕΛ πριν τη συναλλαγή ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., ο Απόστολος Βεντούρης με 20,14%, η Millenium Bank με 8,85% και η MF Global UK Limited με 11,51%.

Χ.Κ.