Skip to main content

Πού θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα

Ραντεβού στο Σέιχ Σου δίνουν για άλλη μια χρονιά αύριο, ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, οι δήμοι Θεσσαλονίκης.
Στο Σέιχ Σου δίνουν ραντεβού για άλλη μια χρονιά σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Αγίου Παύλου. Ο χαρταετός, ο χαλβάς, η λαγάνα, αλλά και η παραδοσιακή μουσική θα έχουν την τιμητική τους για όσους βρεθούν και φέτος στην πλατεία Τσάτρα. Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί.

Ανάλογες εκδηλώσεις στήνονται σήμερα στο άλσος του Κρυονερίου, δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στις 10.30 το πρωί, αλλά και στο άλσος της Νέας Ελβετίας από τις 12 το μεσημέρι, όπου το ρυθμό θα δίνουν «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας».

Στο Φράγμα της Θέρμης ο δήμος έχει φροντίσει για την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου χώρου για παιχνίδι, με την επιμέλεια του 1ου Συστήματος Προσκόπων, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει και στο στρατόπεδο Κόδρα όπου ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους Πέτρο και Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Το δημοτικό αναψυκτήριο «Bon Chateau» του Ωραιοκάστρου είναι για άλλη μια χρονιά το κέντρο των εκδηλώσεων. Φέτος, όμως, ο δήμος πρωτοτυπεί, καθώς θα μοιράσει χαρταετούς έναντι συμβολικού αντιτίμου ενός ευρώ, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της μονάδας αυτιστικού ατόμου «Ελπίδα».

Ο δήμος Συκεών θα μοιράσει στα παιδιά που θα βρεθούν και φέτος στο δημοτικό άλσος τηςΔενδροφυτείας (σε περίπτωση βροχής, δίπλα στα 1ο - 5ο Δημοτικά Σχολεία) πολύχρωμους χειροποίητους χαρταετούς. Στην Πυλαία, το γλέντι ξεκινά στις 11.30 το πρωί στην περιοχή της Καμάρας, ενώ στο Πανόραμα, το ραντεβού δίνεται στις 11 το πρωί στο πάρκο Γαλανού.

Σε δύο σημεία γιορτάζει ο δήμος Ευόσμου, στο πάρκο Αγαμέμνονος και στο πάρκο Προσκόπων, ο δήμος Αμπελοκήπων στους χώρους των Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ, ο δήμος Σταυρούπολης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (παλιά κεντρική πύλη, εκκλησία Αγ. Βαρβάρα), η Μενεμένη στο Α΄ ΚΑΠΗ και στην πλατεία του πολυκέντρου Αγίου Νεκταρίου, η Νεάπολη στο ανοικτό δημοτικό θέατρο στην περιοχή Στρεμπενιώτη, η Πολίχνη στο δημοτικό αθλητικό κέντρο, η Καλλιθέα στο δημοτικό σχολείο Πενταλόφου.

Στον Εχέδωρο, χαρταετοί θα πετάξουν στο γήπεδο Διαβατών, στο πάρκο Κερκύρας στο Καλοχώρι και στη Σίνδο στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού.