Skip to main content

Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία Γκιόλια

Τα προσωπικά ηλεκτρονικά αρχεία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ερευνούν οι άνδρες της αστυνομίας, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα αίτια της δολοφονίας του.
Τα προσωπικά ηλεκτρονικά αρχεία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ερευνούν οι άνδρες της αστυνομίας, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα αίτια της δολοφονίας του.

Οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών του Σ. Γκιόλια τόσο από το σπίτι όσο και από το γραφείο του βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τίθεται ζήτημα άρσης ηλεκτρονικού απορρήτου στο ιστολόγιο «troktiko», με το οποίο φαίνεται να εμπλέκεται ο δολοφονηθείς δημοσιογράφος, καθώς η δολοφονία του εμπίπτει στα «ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα» για τα οποία, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί να υπάρξει άρση. Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή του ανάρτηση το συγκεκριμένο ιστολόγιο ανέφερε ότι «επίσημα σαν blog σας αναφέρουμε ότι το όραμα και η ιδέα του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια», ωστόσο ο κ. Γκιόλιας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνεται να τοποθετεί τον Σ. Γκιόλια ως στόχο τρομοκρατών κατά την περίοδο των συλλήψεων προσώπων που κατηγορούνται ως μέλη τουΕπαναστατικού Αγώνα, καθώς σχόλια και κείμενα που είχαν αναρτηθείεκείνη την περίοδο στο ιστολόγιο είχαν αποδοθεί από αντιεξουσιαστές σεεκείνον. Επιπλέον, εκτιμάται πως η «Σέχτα Επαναστατών», η οποία φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή εν ψυχρώ δολοφονία, έχει «συγγενική» σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Να σημειωθεί ότι μετά την περσινή ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, η τρομοκρατική οργάνωση είχε με κάποιον τρόπο προαναγγείλει την επίθεση σε δημοσιογράφο. «Χτυπώντας το συγκεκριμένο κανάλι στέλνουμε ένα τελεσίγραφο σε όλουςτους δημοσιογράφους. O καιρός που είσασταν στο «απυροβόλητο» τελείωσε.Αν αντικρίζαμε κάποιον γνωστό δημοσιογράφο, να είναισίγουροι πως μία από τις σφαίρες μας θα έβρισκε το κεφάλι του. Ας τογνωρίζουν πια οι εντολοδόχοι του συστήματος ότι καμία πρόφαση δεν τουςεξασφαλίζει την ασφάλειά τους. Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες τηςμιντιακής δημοσιογραφίας ότι, εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τουςγια να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τασυμφέροντα των χορηγών τους, σύντομα θα αφήσουν κι αίμα», ανέφερε προκήρυξη της οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, ο μαφιόζικος τρόπος εκτέλεσης του δημοσιογράφουοδηγεί τους άνδρες της αστυνομίας να διερευνήσουν κατά πόσο ητρομοκρατία στη χώρα μας συνδέεται με το κοινό ποινικό έγκλημα. Σύμφωναμε το «Πρώτο Θέμα», το σχέδιο και η  μεθοδολογία δείχνουν πληρωμένουςεκτελεστές συμβολαίων και όχι μέλη ένοπλης οργάνωσης, κάτι που φέρνεικαι πάλι στην επικαιρότητα τη σχέση μελών του «αντάρτικου πολέμου» μεποινικούς.