Skip to main content

Σε ποιους τομείς «χτυπάει» η καθυστέρηση στην αξιολόγηση

Όσο διαρκεί η διαδικασία αξιολόγησης, τόσο θα καθυστερεί η λήψη αποφάσεων, σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων.

Όσο διαρκεί η διαδικασία αξιολόγησης, τόσο θα καθυστερεί η λήψη αποφάσεων, σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων. Οι προθεσμίες πιέζουν, οι στόχοι «πέφτουν», αλλά η «μέγγενη» της αξιολόγησης για τις αποκρατικοποιήσεις παραμένει. Τουλάχιστον αυτό παρατηρούν παράγοντες του ίδιου τουΤαμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Ο δε αρνητικός αντίκτυπος αυτής της καθυστέρησης είναι πολλαπλός. Ο σημαντικότερος; Οι επενδυτές αποθαρρύνονται και το ήδη περιορισμένο ενδιαφέρον εξασθενίζει περαιτέρω.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι αποκρατικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΛΘ. Πλέον είναι ζήτημα αν έχουμε κάποια θετική εξέλιξη μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης, ο κίνδυνος ελλοχεύει και για τις επενδύσεις στην περιοχή Αφάντου και για άλλα ακίνητα, καθώς, παρά το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία,ορθώνονται μεγάλα εμπόδια. Ειδικά για την Αφάντου, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είναι αισιόδοξα ότι το πρόβλημα που προέκυψε, όταν χαρακτηρίστηκε η εν λόγω έκταση αρχαιολογικός χώρος, θα επιλυθεί σύντομα.

Ο δεύτερος πολύ μεγάλος αρνητικός αντίκτυπος έχει να κάνει με τις εξελίξεις στις τράπεζες. Τελικώς, αρχές Ιουνίου, η εταιρία Spencer Stuart, που έχει αναλάβει το σχετικό project, θα έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των τραπεζικών Διοικητικών Συμβουλίων. Αρα, το πιθανότερο είναι ότι οι ανακοινώσεις των ονομάτων θα γίνει στις Γενικές Συνελεύσεις που θα ακολουθήσουν. Γνωρίζουμε πάντως ότι ελληνικής πλευράς, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, οι τελικές προτάσεις είναι έτοιμες. Το θέμα είναι αν θα «περάσουν» κιόλας....