Skip to main content

Πότε είναι πιο πιθανό να έρθει ο Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα

Η πρώτη επίσκεψη του νέου Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα θα γίνει σίγουρα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και πιθανότητα το προσεχές φθινόπωρο.

Έντονες διπλωματικές διεργασίες στο παρασκήνιο για μια πιθανή συνάντηση του νέου Γάλλου προέδρου, Μακρόν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Τσίπρα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.  Το θέμα είναι πού θα γίνει αυτή η συνάντηση. Ενδεχομένως, ο Μακρόν να κάνει μια επίσκεψη – αστραπή στην Αθήνα ή να βρεθούν σε ουδέτερο έδαφος. 

Σε αυτή τη φάση το πιθανότερο είναι ότι η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, κάποια στιγμή, στο προσεχές διάστημα. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει προοπτική ο Μακρόν να υποδεχθεί τον Τσίπρα στο Παρίσι, για κάποιον λόγο που ακόμα δεν μας έχει διευκρινισθεί. Οι Γάλλοι, σε αυτή τη φάση, θέλουν να συνδυάσουν τις επισκέψεις στο Παρίσι με κορυφαίους ηγέτες του κόσμου (Πούτιν κα). Συν τοις άλλοις, ο Μακρόν θέλει ερχόμενος στην Αθήνα να δείξει ότι το Παρίσι είναι αποφασισμένο να θέσει υπό την προστασία του την Ελλάδα. Κάτι που άλλωστε έκαναν και οι προκάτοχοι του κ. Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. 

Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσκεψη του νέου Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα θα γίνει σίγουρα πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή το προσεχές φθινόπωρο.