Skip to main content

Ποτάμι: Πλησιάζουμε στο σημείο που δεν έχει επιστροφή

Το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό, ΑΛέξη Τσίπρα, να αφήσει κατά μέρος τη μάχη των εντυπώσεων και τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της Ελλάδας υπογραμμίζει με σημερινή ανακοίνωσή του το Ποτάμι, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση πλησιάζει στο σημείο χωρίς επιστροφή».

Το Ποτάμι κάνει ειδική αναφορά στα αρνητικά σενάρια που ολοένα και αυξάνονται καθώς και στην απομόνωση της χώρας ακόμα και από τους παραδοσιακούς συμμάχους της, προτρέποντας τον πρωθυπουργό «να αφήσει κατά μέρος τη μάχη των εντυπώσεων και τις εσωκομματικές ισορροπίες για να προσέλθει η χώρα στη διαπραγμάτευση με δέσμη συγκεκριμένων λύσεων».

Σε αντίθεση περίπτωση, «η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις συνέπειες» τονίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κάθε μέρα έρχονται στο φως εκθέσεις που δείχνουν ότι οι διεθνείς οργανισμοί προετοιμάζονται και θωρακίζονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Τα αρνητικά σενάρια φουντώνουν. Η Ελλάδα απομονώνεται διαρκώς από τους εταίρους, όπως διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο και ο υπουργός Οικονομικών στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup.

Είναι θλιβερό να διαπιστώνουν οι 'Ελληνες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχουν 18 υπουργοί στη μια πλευρά του τραπεζιού και ένας μόνος του στην άλλη. Και μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να το εξέλαβε ως προσωπικό μίσος όλων των υπολοίπων υπουργών εναντίον του, όμως ξεχνάει ότι δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά τη χώρα, η οποία εμφανίζεται “μόνη στη γωνία” έχοντας κόψει τις γέφυρες ακόμη και με παραδοσιακούς της συμμάχους.

Η ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη στην σημερινή Αυγή ότι αν δε βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει από μόνη της μέτρα -τα οποία τώρα προσπαθεί να αποφύγει- περιγράφει ξεκάθαρα τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση και η χώρα.
Σε ποιούς όμως απευθύνεται ο κ. Δραγασάκης; Λαμβάνοντας υπόψη και το μέσο, προφανώς απευθύνεται στο εσωτερικό του κόμματός του. Ας ακούσει λοιπόν την έκκλησή του ο Πρωθυπουργός. Η κατάσταση πλησιάζει στο σημείο δίχως επιστροφή.  

Οι απειλές για εκλογές ή δημοψήφισμα στοχεύουν την ίδια τη χώρα και τους πολίτες. Είναι καθήκον του κ.Τσίπρα να δώσει τέλος. Να αφήσει κατά μέρος τη μάχη των εντυπώσεων και τις εσωκομματικές ισορροπίες για να προσέλθει η χώρα στη διαπραγμάτευση με δέσμη συγκεκριμένων λύσεων ώστε να φθάσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα διασφαλίζει τη θέση μας στην ευρωζώνη. Αυτό θα πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες αλλιώς η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις συνέπειες».