Skip to main content

Ποτάμι: Όμηρος των αυταπατών της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε διαμορφώσει σχέδιο και με βάση αυτό θα προσπαθούσε να οικοδομήσει συμμαχίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Όμηρο των αυταπατών της» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση το Ποτάμι, κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι «προσέρχονται σε μία διαπραγμάτευση δίχως συγκεκριμένη πρόταση για το χρέος και περιμένουν πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση ΔΝΤ-Γερμανίας».

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα κάνει λόγο για «ερασιτεχνικούς χειρισμούς» από την κυβέρνηση, η οποία, όπως αναφέρει, «προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά, άλλη μια αδιέξοδη επιλογή της».

«Μια σοβαρή κυβέρνηση θα είχε διαμορφώσει σχέδιο και με βάση αυτό θα προσπαθούσε να οικοδομήσει συμμαχίες. Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι αναγκαίες, αλλά δεν συνιστούν σχέδιο. Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος να δεσμεύσει τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που θα υπονομεύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας» σημειώνει για να καταλήξει: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι όποια και αν είναι η έκβαση στο τέλος θα πανηγυρίσει άλλη μια επιτυχία. Από αυτές που αφθονούν στα non-paper του Μαξίμου».