Skip to main content

Ποτάμι: «Ντόμινο» με κλειστές βιομηχανίες χτυπά την οικονομία

Η μείωση των επενδύσεων αγγίζει το 62% και για την αναστροφή του κλίματος χρειάζονται 100 δις επενδύσεων, αναφέρουν πέντε βουλευτές του Ποταμιού.

Ερώτηση στη Βουλή για την αποβιομηχάνιση της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια, κατέθεσαν πέντε βουλευτές του Ποταμιού, καθώς, όπως αναφέρουν, περισσότερες από 19 παραγωγικές μονάδες έκλεισαν την πενταετία 2012 – 16, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να βρεθούν στην ανεργία.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, «το ασταθές φορολογικό καθεστώς με τα αλλεπάλληλα φορολογικά νομοσχέδια και τις φορολογικές τροπολογίες οδηγεί τις επιχειρήσεις εκτός Ελλάδος, μεταφέροντας την έδρα τους σε άλλες χώρες ή ακόμη και στην πτώχευση, ενώ ταυτόχρονα δυσχεραίνει την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Με δεδομένο ότι την επταετία της κρίσης (2009 – 2016) η μείωση των επενδύσεων αγγίζει το 62% και ότι για την αναστροφή του κλίματος θα πρέπει την επόμενη εξαετία να υπάρξουν τουλάχιστον 100 δις ευρώ επιπλέον επενδύσεις, οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, τι θα κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει τη συνεχόμενη αποδιάρθρωση της ελληνικής βιομηχανίας, για να διευκολύνει τη προσέλκυση νέων επενδύσεων και για να ενισχύσει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Την ερώτηση, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εξωτερικών, κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς (Β΄ Αθήνας), Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Κατερίνα Μάρκου (Β΄Θεσσαλονίκης) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθήνας).