Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
x

ΠΟΤΑΜΙ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Διορίζει συμβούλους, τους δίνει Χριστουγεννιάτικες υπερωρίες, χωρίς όμως να έχει ακόμη αρμοδιότητες, αναφέρουν βουλευτές του Ποταμιού.

Ερώτηση για τη στελέχωση του πολιτικού γραφείου του Νίκου Μαυραγάνη κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού, Γ. Αμυράς και Κ. Μπαργιώτας, επισημαίνοντας ότι "αν και δεν έχει ακόμα αρμοδιότητες δίνει στους συμβούλους του (και) εορταστικές υπερωρίες".

"Διορίζει συμβούλους, τους δίνει Χριστουγεννιάτικες υπερωρίες, χωρίς όμως να έχει ακόμη αρμοδιότητες", αναφέρουν οι βουλευτές του Ποταμιού και προσθέτουν: "ο λόγος για τον νέο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαο Μαυραγάνη, ο οποίος αμέσως μετά την ορκωμοσία του προχώρησε στη στελέχωση του πολιτικού γραφείου του, με αποσπασμένους, ειδικούς συμβούλους και μετακλητούς υπαλλήλους. Και σαν να μην έφτανε η πολυάριθμη στελέχωση του γραφείου ενός Υφυπουργού άνευ αρμοδιοτήτων, ο ίδιος συγκρότησε συνεργείο για απογευματινή υπερωριακή απασχόληση. Συνολικά 15 άτομα διορισμένα ή αποσπασμένα στο γραφείο του θα εργάζονταν κατά τον μήνα Δεκέμβριο 532 (!) ώρες επιπλέον του κανονικού ωραρίου. Δηλαδή, απογεύματα, νύχτες, σαββατοκύριακα αλλά και στις αργίες των Χριστουγέννων για να υποστηρίξουν στο έργο του έναν Υφυπουργό στον οποίο δεν έχει ανατεθεί κανένα έργο! Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι ουδεμία απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη έχει υπογράψει ο συγκεκριμένος Υφυπουργός από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα. Διερωτάται εύλογα, επομένως, κανείς, σε ποιό αντικείμενο απασχολούνται οι σύμβουλοι του κ. Μαυραγάνη. Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές με Το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς (Β΄ Αθηνών) και Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Για το θέμα έκανε ανάρτηση στο twitter και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ