Skip to main content

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αθωώνουν τα εγκλήματα του σταλινισμού

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που θα απουσιάσει από την εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αναφέρει σε ανακοίνωση.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι, σχολιάζοντας με την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να συμμετάσχει στο συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» που διοργανώνεται στο Ταλίν, πλαίσιο της εσθονικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που θα απουσιάσει από την εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., για τα ιστορικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κομμουνιστικά καθεστώτα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι χώρες που υπέφεραν από αυτά τα εγκλήματα πρωτοστατούν στην καταδίκη τους. Η Ελλάδα τα αρνείται. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να εναρμονίζονται πλήρως με τις επιταγές των ισχυρών της Ευρώπης και ο κ. Τσίπρας να αναζητά συνεχώς την βοήθεια της κυρίας Μέρκελ, ταυτόχρονα όμως αθωώνουν τα εγκλήματα του σταλινισμού. Στάλιν, Τσαουσέσκου, Γιαουζέλσκι, Χόνεκερ καταδικάζονται στις χώρες τους, έχουν όμως την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Βοήθειά μας», καταλήγει το Ποτάμι.