Skip to main content

Ποτάμι: H Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Η παραδοσιακή τακτική κατασκευής γεγονότων από την Άγκυρα προκειμένου να δημιουργεί εντυπώσεις είναι γνωστή, λέει το Ποτάμι.

Για διαστρέβλωση των γεγονότων με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων κατηγορεί την Άγκυρα το Ποτάμι με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο με το φορτηγό πλοίο τουρκικής σημαίας ανοιχτά της Ρόδου.

«Η παραδοσιακή τακτική κατασκευής γεγονότων από την Άγκυρα προκειμένου, τουλάχιστον, να δημιουργεί εντυπώσεις, εντός και εκτός Τουρκίας, είναι γνωστή. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα στρεβλώνει γεγονότα και πραγματικότητα απαιτώντας από την Ελλάδα να μην προβεί, στα χωρικά της ύδατα, σε έλεγχο πλοίου για το οποίο υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία ότι μετέφερε ναρκωτικά» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει παράλληλα, «είναι τουλάχιστον περίεργο η χώρα, μέσω της οποίας πολυάριθμοι έμποροι ναρκωτικών αποπειρώνται να διοχετεύσουν το φονικό εμπόρευμά τους μέσω της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, να προσάπτει στην Αθήνα μομφή για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της. Ιδίως μάλιστα όταν το φερόμενο ως λαθρεμπορικό πλοίο, αν και ευρισκόμενο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αρνήθηκε να δεχθεί τον έλεγχο του Λιμενικού Σώματος το οποίο, κατά τους κανόνες, προχώρησε σε απλές προειδοποιητικές βολές».