Skip to main content

Ποτάμι για Τσίπρα: Συζητούσε την έξοδο από το ευρώ με τον Σόιμπλε

«Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος

Oι αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος επισημαίνει το Ποτάμι σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρωθυπουργό να ταξίδεψε στη Μόσχα το 2013, προκειμένου να συναντήσει τον Νικολάς Μαδούρο και να του ζητήσει τη στήριξη της Βενεζουέλας, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατήγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός Eυρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο» τονίζεται σε σχετική ακανοίνωση.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατήγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν.

Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ., η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».