Skip to main content

Ποτάμι για ΠΑΜΑΚ:Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται τον νόμο περί ασύλου

Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νέο νόμο περί ασύλου για να δρουν ανενόχλητοι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Ο νέος νόμος περί ασύλου όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες σε επιχειρήσεις στα ΑΕΙ επισημαίνει το Ποτάμι με αφορμή την εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Πέμπτη.

«Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νέο νόμο περί ασύλου για να δρουν ανενόχλητοι. Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο γίνεται στόχος βανδάλων χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 10-15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκαναν σημαντικές ζημιές, τραυματίζοντας μάλιστα και φοιτητές» τονίζει η Σεβαστουπόλεως, και συνεχίζει:

«Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, με βάση τον τελευταίο νόμο περί ασύλου, απαιτεί να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο και να αποφασίσει να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Δεν μπορεί δηλαδή η αστυνομία να επέμβει αυτεπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση εκμεταλλεύονται εξωπανεπιστημιακές, κατά κύριο λόγο, ομάδες προκειμένου να κάνουν τέτοιες ‘’καταδρομικές’’ επιχειρήσεις» σημειώνει το κόμμα.