Skip to main content

Ποτάμι: Έρχονται ακόμη βαρύτερες περικοπές στις συντάξεις

Το Ποτάμι τονίζει ότι το ασφαλιστικό έχει ανάγκη γενναίων αλλαγών που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και την αλληλεγγύη των γενεών

Περαιτέρω και «βαρύτατες» περικοπές στις συντάξεις, λόγω των «εγκληματικών καθυστερήσεων, των λαϊκισμών και των ανεπαρκειών» της κυβέρνησης, προβλέπει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Μετά την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, το πόρισμα της επιτροπής σοφών, τη ρήτρα ανάπτυξης του κ. Κατρούγκαλου που εξελίσσεται σε ρήτρα εξαπάτησης των πολιτών, η κυβέρνηση παρακολουθεί ακόμη με ικανοποίηση τις διεργασίες για το ασφαλιστικό», τονίζει το Ποτάμι.

Επισημαίνει, δε, ότι το ασφαλιστικό έχει ανάγκη γενναίων αλλαγών που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και την αλληλεγγύη των γενεών.

Καταλήγοντας, το Ποτάμι διερωτάται «ποιες είναι τελικά οι συγκεκριμένες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση;», ενώ καλεί τους κυβερνώντες να πουν «πόσα έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την πρόσφατη σκανδαλώδη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».