Skip to main content

Ποτάμι: Δεν θέλει η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία νέους χωροφύλακες

Η ποινικοποίηση των απόψεων δημοσιογράφων, οι οποίοι καλούνται ως κατηγορούμενοι επειδή υποστήριξαν τη μια από τις απόψεις, ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά.

Κατά των ποινικών διώξεων των δημοσιογράφων,οι οποίοι κατηγορούνται ότι πρωτοστάτησαν στη «μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών», δηλώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του.

Το Ποτάμι αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του: «Υπήρξαν υπερβολές και υπέρ του ΝΑΙ και υπέρ του ΟΧΙ. Υπερβολές που δεν τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα... Είναι λάθος όμως να πιστεύει κανείς ότι με πειθαρχικά μέτρα θα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού».

Επίσης, ρίχνει ευθένες στα ΜΜΕ για το συγκρουσιακό κλίμα που επικράτησε στον δημόσιο διάλογο πρν το δημοψήφισμα, αλλά και σε κόμματα και σε πολιτικές προσωπικότητες που οδήγησαν την κούρσα του τυφλού φανατισμού. 

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Οι δημοσιογράφοι όπως οι πολιτικοί κρίνονται από τους πολίτες και όχι από "πειθαρχικά". Η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία θέλουν ενίσχυση. Δε θέλουν νέους χωροφύλακες».