Σάββατο 21 Απριλίου 2018
x

ΠΟΤΑΜΙ: ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ;

Ακόμη δεν μάθαμε πώς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό και γιατί τελικά δεν επαρκούν ούτε...για κοντέινερς, τονίζει το Ποτάμι.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Ποτάμι για τον τρόπο που προετοιμάστηκαν τα hot spot να αντιμετωπίσουν την έντονη κακοκαιρία. Το ότι έμειναν άνθρωποι εκτεθειμένοι στο κρύο είναι «ευθύνη εκείνων που είχαν κάνει την ευαισθησία πολιτικό εμπόρευμα» σχολιάζει.

«Έπρεπε να περάσουν πέντε ολόκληρες ημέρες για να επικοινωνήσει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, ώστε να βρεθεί -προσωρινή- λύση στη διαμονή των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και να μη στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στο χιόνι. Πέρασαν βέβαια σχεδόν δύο χρόνια κι ακόμη δεν μάθαμε πώς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό και γιατί τελικά δεν επαρκούν ούτε...για κοντέινερς».

«Ανικανότητα ή αδιαφορία; όποια εξήγηση και αν δώσει κανείς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: χιλιάδες άνθρωποι να παγώνουν στο χιόνι με ευθύνη εκείνων που είχαν κάνει την ευαισθησία πολιτικό εμπόρευμα», καταλήγει το Ποτάμι.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ