Skip to main content

Πόσους πόντους έχεις;

Τους τελευταίους μήνες τα άδεια πορτοφόλια άρχισαν να φουσκώνουν… απρόσμενα με αυτά τα «φθηνά» χαρτάκια που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και γίνονται ανάρπαστα σε αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και της
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Τα κουπόνια μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας μετά Βαΐων, κλάδων και υψηλών επιτοκίων. Τους τελευταίους μήνες τα άδεια πορτοφόλια άρχισαν να φουσκώνουν… απρόσμενα με αυτά τα «φθηνά» χαρτάκια που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και γίνονται ανάρπαστα σε αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Οι δωροεπιταγές ήρθαν (έστω και αργά) για να μείνουν και στην καταχρεωμένη Ελλάδα. Δειλά δειλά στην αρχή, πιο αποφασιστικά τώρα, συγκεντρώνουμε τους πόντους μας, και ζητάμε με στεντόρεια φωνή, στα ταμεία των καταστημάτων, τα «δώρα» μας, κάτι που δεν  κάναμε μέχρι πριν λίγους μήνες, διότι…ντρεπόμασταν!

Προσωπικά, αν και δεν διαθέτω πιστωτικές, χρεωστικές, ούτε καν κάρτες σούπερ μάρκετ, με το άγχος του ΔΝΤ, ένιωσα την αναγκαιότητα του νοικοκυρέματος, για να μην πω τσιγγουνιάς και παρεξηγηθώ. Έτσι μέσα σε λίγες ημέρες, μπήκαν στο πορτοφόλι μου και τελικά πολύ το χαίρομαι:

- 1 κουπόνι για 8κιλο απορρυπαντικό πλυντηρίου από το σούπερ μαρκετ της γειτονιάς μου, διότι έκανα μεγάλο λογαριασμό.

- 5 κουπόνια για ασημένια κοσμήματα – πάλι από σούπερ μαρκετ - με έκπτωση 87% ! (απαιτούνται 20 κουπόνια που αντιστοιχούν σε 200 ευρώ αγορών).

- 10 δωροεπιταγές του… 1 ευρώ σε ζαχαροπλαστείο, με αγορές πάνω από 15 ευρώ η καθεμία (θα με πιάσει ζάχαρο, αλλά προκειμένου να μη χάσω την προσφορά, θα υποκύψω).

- Ένα δωρεάν εισιτήριο για σινεμά, αφού πρώτα αγοράσω άλλο ένα.

- Δωροεπιταγή 10 ευρώ για την επόμενη αγορά σε … μη τρόφιμα από πολυεθνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

- 10% έκπτωση στην επόμενη αγορά ρούχων, επειδή συγκέντρωσα 300 πόντους από προηγούμενες αγορές.

- Δωροεπιταγή 200 ευρώ σε πρόγραμμα διατροφής (πρέπει να πληρώσω άλλα 800 εύρω για να την «εξαργυρώσω»).

- Δωροεπιταγή 47 ευρώ σε μπουτίκ ρούχων, διότι συμπλήρωσα πόντους.

- Κουπόνι 5 ευρώ για αγορές από τη Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς και

- Κουπόνι 3 ευρώ σε μανικιούρ ή πεντικιούρ.

Τη μόδα, το νέο μάρκετινγκ και την οικονομία των…κουπονιών αναδεικνύει – εκτός από εμένα – και τετρασέλιδη έκδοση, με τον τίτλο ΚΟΥΠΟΝΙ και με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Ο ΕΡΜΗΣ». Μάλιστα σύνθημα  είναι το…ΚΟΥΠΟΝΩΘΕΙΤΕ (γιατί χανόμαστε;) Έτσι, σιγά σιγά, δείχνουμε να μάθουμε το νέο «σπορ», διότι, όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση, έρχονται και τα δικά της κουπόνια, προσφορά στις ασθενείς οικονομικά ομάδες, δηλαδή στους περισσότερους Έλληνες…