Skip to main content

Πώς θυμίζει... Σημίτη το Brexit και οι διαπραγματεύσεις στα εργασιακά

Πώς θυμίζει... Σημίτη το Brexit, οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά και η λατρεία των Σκοπιανών για τη Γερμανία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, είπε ο Μαρξ, και είχε δίκαιο. Η ιστορία με το Brexit μού θυμίζει την ιστορία με τον Σημίτη, όπου οι υπουργοί του έβγαιναν στην τηλεόραση δίνοντας συγχαρητήρια στη Ν.Δ. για την εκλογή της, και αιφνίδια, ο Σημίτης έγινε πρωθυπουργός. Και είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, που ο ηττημένος {Κ. Καραμανλής} βγήκε θυμωμένος στο γυαλί και αρνήθηκε να συγχαρεί τον "νικητή" [ήξερε κάτι και δεν μας το είπε;].

Κάπως έτσι και στη Βρετανία. Οι 8% διαφορά υπέρ της παραμονής, με τον Φάρατζ να αναγνωρίζει την ήττα του, αιφνίδια κι εδώ τα πράγματα αντιστράφηκαν, κι έγιναν όπως ήθελαν αυτοί που αποφάσισαν το δημοψήφισμα. Κι ο Κάμερον προσπαθεί να καταλάβει, αλλά δυσκολεύεται [Εμπρός στην "ευφυία" του Κάμερον, ο Τζορτζ Μπους είναι Αϊνστάιν. Να σκεφθεί κανείς ότι πριν από καιρό οι σύμβουλοι του Κάμερον δεν τον άφηναν να κάνει δηλώσεις. Ούτε ο Ξυδάκης να ήταν].

Κακίες… Κάποιοι που ζηλεύουν το μεγαλείο της σκέψης του Βαρουφάκη, υποστηρίζουν ότι αφού ο μεγάλος σταρ στήριξε το Bremain είναι φυσικό που ψήφισαν οι Βρετανοί Brexit. Αυτό με βάση ότι η καμπάνια των Βρετανών Εργατικών υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. στηρίχθηκε και στα επιχειρήματα του Μπαρουφάκη ο οποίος είναι σύμβουλος του Τζέρεμι Κόρμπιν (μαζί με τον Πολ Μέισον).

Υπεύθυνα χείλη της Ε.Ε. -Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM- εκστόμισαν ότι ο Μπαρουφάκης [με τον Τσίπρα και τους άλλους αριστεριστές, βεβαίως] ζημίωσαν την Ελλάδα κατά 100 δισ. ευρώ, και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Κι έχουμε τον Τσοχατζόπουλο μέσα για 50… ψωρο-εκατομμυριάκια. Κάποιος έγραψε, ότι βλέπει στην Ελλάδα, την αφασία της αγελάδας.

Σκληρές διαπραγματεύσεις αναγγέλλει ο Κατρούγκαλος, για τα εργασιακά. Ώχ! Πάλι θα σκιστούν καλτσόν. Τα αποτελέσματα των σκληρών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης τα γνωρίζουμε. Ιδιαίτερα εκείνο που ο Τσίπρας διεξήγε μετά από 17 ώρες σκληρής διαπραγμάτευσης, κι έφερε επί πλέον 86 δισ. χρέος.

Το καλό με τον Κατρούγκαλο είναι ότι έχει πάντα στο τσεπάκι του πέτου ένα μαντηλάκι -ενίοτε κόκκινο, όταν δηλώνει ότι είναι κομμουνιστής- για να σκουπίζει τον ιδρώτα του από την σκληρή διαπραγμάτευση, επί όσων όμως έχει ήδη υπογράψει πέρσι το καλοκαίρι και ο ίδιος. Για τέτοια διαπραγμάτευση μιλάμε. [Σαν κι αυτήν με αφορολόγητο όριο, που ήταν κόκκινη γραμμή].

Για όσους αναρωτιούνται τι επιπτώσεις θα έχει το Brexit στην Ελλάδα, ο Καλλισθένης απαντά: "Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται". Τι άλλο έμεινε να χάσουμε;

Δημοσκόπηση από το σκοπιανό Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών, έδειξε ότι Σκοπιανοί λατρεύουν την Γερμανία σε ποσοστό 85 % των ερωτηθέντων και μετά την Τουρκία (76,4 %). Αν και είναι γνωστό, σημειώνω ότι οι χώρες που αντιπαθούν είναι πρώτη φυσικά η Ελλάδα (69,7 %) [γιατί μας το κάνετε αυτό; Μας πληγώνετε!], δεύτερο το Κοσσυφοπέδιο (64,9 %, και τρίτη η Αλβανία (50,2 %). Είναι προφανές πως το δημοσκοπικό δείγμα το αποτελούσαν μόνον Σλάβοι.

Είπε ο Ζακ Λάνγκ (Γάλλος Υπουργός Παιδείας και στενός φίλος της Μελίνας): «Θα ήθελα να δω να διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά, με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύουμε εμείς στη Γαλλία, και στα Ελληνικά σχολεία.»