Skip to main content

Πώς θα ζητήσουμε ελάφρυνση χρέους αν βγαίνουμε επιτυχώς στις αγορές;

Η αναφορά του νέου Αλβανού προέδρου στην Ελλάδα, το ΕΣΠΑ για την Αμφίπολη, η κόντρα για την ειδικότητα του Πολάκη και κάτι απορίες για τον Καρανίκα.

Ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι τα αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Κι ο Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε τον Απρίλιο του 1967 ότι «η Χούντα δεν θα περάσει». Όπως γελούσε ο Παπαδόπουλος ακούγοντας τον Παπανδρέου έτσι γελάει τώρα κι ο Τσίπρας ακούγοντας τον Μητσοτάκη και όλους της αντιπολίτευσης.

Δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι κάνει και τι έχει ακόμη να κάνει η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ταχέως στην σοβιετοποίηση με έργα και η αντιπολίτευση αντιδρά με δηλώσεις στις κάμερες. Και οι αστοί νομίζουν πως «αυτά δεν γίνονται». [Τυφλοί τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματα, έλεγαν οι προ-προπαπούδες μας].

Στην Πολωνία, εδώ και μέρες, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης που θέλει να ελέγξει την δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα, με το ίδιο πρόβλημα…αφασία!

Ανέλαβε εχθές ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και εστίασε την προσοχή του σε αυτές με την Ελλάδα. «Υπάρχει ανάγκη να ληφθεί λύση. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα. Η επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα δεν βοηθά το θέμα», είπε.

Γιατί δεν άκουσα ποτέ Έλληνα πρωθυπουργό ή Πρόεδρο να αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας των Ελλήνων της Αλβανίας ή των Σκοπίων; Γιατί το ζήτημα δεν αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων των υψηλών κλιμακίων; Όλοι ζητούν κάτι από εμάς, κι εμείς απολογούμαστε. Δεν γνωρίζουμε ότι κανόνας στην διπλωματία είναι να έχεις τον απέναντι συνεχώς κατηγορούμενο;

Σύντροφοι, δεν καταλάβατε ακόμη, ότι το αριστεριλίκι από μόδα [Διονύσης Σαββόπουλος: Αν δεν δηλώσεις Αριστερός δεν βγάζεις ούτε γκόμενα] έγινε ανέκδοτο; Προσγειωθείτε βρε παιδιά στην γη, μπας και γίνει κανένα έργο. Πόσο καιρό μπορεί να ζήσει ένας λαός με μπλα-μπλα;

Απορία: Αν βγαίνουμε με επιτυχία στις αγορές κι αν φέρνουμε πλεόνασμα 3,5% με ποιο επιχείρημα θα ζητήσουμε ελάφρυνση του χρέους, αφού τα καταφέρνουμε, κι ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι τα δύσκολα πέρασαν; Αυτή η σοβιετική λογική σπάει κόκαλα.

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Εργοστάσια χωρίς εργάτες. Τώρα και αεροπλάνα χωρίς πιλότο. Τι καλά που θα ήταν να είχαμε και κράτος χωρίς πολιτικούς. Θα μου πεις όμως, δεν θα ήταν πληκτική η ζωή μας χωρίς Πολάκη;

Χάνει το ΕΣΠΑ η Αμφίπολη, και διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, επειδή είναι ατελής ο φάκελος που υποβλήθηκε προς έγκριση, παρά το ότι το Υπουργείο διαβεβαίωνε ότι όλα είναι εντάξει. Μη αναρωτιέστε γιατί τόσο ψέμα. Επειδή για να πετύχει ο διεθνισμός της Αριστεράς, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργούνται καταστάσεις που τονώνουν το εθνικό συναίσθημα. Πάγια τακτική, σε όλα τα αριστερά διεθνιστικά καθεστώτα.

Μαϊμού ειδικότητα έχει ο Πολάκης ή τον συκοφαντούν; Εντατικολόγοι και λοιποί γιατροί επιμένουν ότι δεν κατέχει τον τίτλο εξειδίκευσης εντατικολόγου. Αυτά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και η κόντρα καλά κρατεί! Δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχει αν έχει τίτλο. Σημασία έχει ότι το δήλωσε και στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Μήπως ζήτησε κανείς τίτλο Σύμβουλου Στρατηγικής από τον Καρανίκα. Αυτό δηλώθηκε πάει τέλειωσε [Αλήθεια για ποια στρατηγική συμβουλεύει; της κυβέρνησης; του κόμματος; του ιδίου του Τσίπρα; του Μαξίμου; θα με φάει η απορία].