Skip to main content

Στους δρόμους τα τρακτέρ - Οι πρώτες σκέψεις για τα μπλόκα

Σε ετοιμότητα είναι οι αγρότες σε περιοχές της Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, αλλά και σε Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.

Προ των πυλών έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η αρμόδια 18μελής συντονιστική επιτροπή αποφάσισε από αύριο κιόλας να ξεκινήσει την παράταξη των τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κινηθούν στα μπλόκα που θα στηθούν, η ακριβής τοποθεσία των οποίων δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής. Πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων και ενα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι η τελική απόφαση για την έναρξη των κινητοποιήσεων θα ληφθεί την Παρασκευή στις 17.00, στο Πολύκαστρο του Νομού Κιλκίς, όπου ήδη άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βγάλει τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα στις κεντρικές πλατείες.

Σε ετοιμότητα φαίνεται ότι είναι και οι αγρότες σε περιοχές της Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, αλλά και σε Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς και Δερβένι.