Skip to main content

Πώς σχολιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης τη δικαίωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης

Προχωρά άμεσα η υπογραφή σύμβασης για τα 48 πολυκέντρα ανακύκλωσης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Πλήρη δικαίωση των θέσεών του χαρακτηρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης για τα 48 πολυκέντρα ανακύκλωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που αποκάλυψε τη Δευτέρα η Voria.gr.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση αυτή, που ελήφθη στις 23 Αυγούστου, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που είχε καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά της αρχικής (υπ' αριθ. 288/2023) Πράξης του ΣΤ΄ Κλιμακίου.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 1190/2023 απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της εκτελεστικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της αναδόχου εταιρείας για την προμήθεια και την εγκατάσταση πολυκέντρων ανακύκλωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Διαβάστε - Δικαίωση του δήμου Θεσσαλονίκης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης

Όπως τονίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης θα διαμορφωθούν στις γειτονιές της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για εφαρμογή νέων πολιτικών ορθολογικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και περαιτέρω αύξησης των ποσοστών ανακύκλωσης.

«Το ελεγχόμενο σχέδιο δεν καταλείπει αμφιβολίες ούτε δημιουργεί ασάφεια περί τον προσδιορισμό του συμβατικού αντικειμένου σε ό,τι αφορά στη χωροθέτηση των σημείων τοποθέτησης των επίμαχων πολυκέντρων ανακύκλωσης, καθώς και στον τρόπο και χρόνο ολοκλήρωσης της παράδοσης έκαστου πολυκέντρου», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην απόφαση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τονίζοντας ότι πλέον προχωρά άμεσα η διαδικασία για τη δημιουργία 48 πολυκέντρων ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων.