Skip to main content

Πώς σχολίασε την ποινική δίωξη για το Φεστιβάλ ο Μπουτάρης

Η δικογραφία με την ποινική δίωξη σε βάρος 7 ατόμων, διαβιβάστηκε σε ανακριτή που αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους

Την ποινική δίωξη για οικονομικές ατασθαλίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σχολίασε, σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Η υπόθεση, απ' όσο έμαθα, αφορά τις αμοιβές του κ. Εϊπίδη, μια απόφαση που είχε ληφθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις», σχολίασε.

Η δικογραφία με την ποινική δίωξη σε βάρος 7 ατόμων, διαβιβάστηκε σε ανακριτή που αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους για "απιστία σε βάρος του δημοσίου"  οι οποίοι φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά 340.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο πρώην γενικός και καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Εϊπίδης, αλλά και πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού της περιόδου 2010-2014. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Σπύρο Πέγκα, τον γνωστό σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον γενικό διευθυντή της ΔΕΠΘΕ Φίλιο Στάγκο, τον σεναριογράφο Νίκος Παναγιωτόπουλος και τη Βικτωρία Γεωργουβέλα (ως σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης).