Skip to main content

Η απάντηση του Μπουτάρη για τους διαγωνισμούς στην καθαριότητα

«Τρίο στούτζες» που έψαχναν «εργοστάσιο φάντασμα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που είχαν κάνει αυτοψία στις εταιρείες.

Διαβεβαιώσεις ότι το θέμα με τους διαγωνισμούς στην αντιδημαρχία Καθαριότητας δεν είναι έτσι όπως έχει δημοσιοποιηθεί, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας την απόρριψη από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμβασης για έργο επισκευής του ΣΜΑ, θέμα που αποκάλυψε η Voria.gr (δείτε εδώ).

«Η ΕΔΕ καθυστέρησε να έρθει στα χέρια μου. Περιμένω να τελειώσει και η προανάκριση που έχει στείλει ο εισαγγελέας σε όσους αναφέρονται μέσα στην ΕΔΕ, δεν πρέπει να πω τι λέει γιατί δεν πρέπει, αλλά θα ενεργήσω στη συνέχεια. Δεν είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως τα φαντάζεστε, σας διαβεβαιώνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Αναφέρθηκε εκ νέου στην επίσκεψη σε εμπλεκόμενες εταιρείες που είχαν κάνει οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς τους «τρίο στούτζες», που έψαχναν «εργοστάσιο φάντασμα».

Καλαφάτης προς Μπουτάρη: Δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα για τους διαγωνισμούς

«Το θέμα των διαγωνισμών της αντιδημαρχίας Καθαριότητας αρχίζει και ζέχνει. Βρομίζει αντί να καθαρίζει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε «ξεκάθαρες απαντήσεις» από τη διοίκηση υπογραμμίζοντας την πολιτική ευθύνη: «Η ευθύνη, για να βάλεις το μαχαίρι στο κόκαλο και να μην κρυφτείς πίσω από μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, έρχεται σε σένα δήμαρχε. Δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα. Υπενθύμισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι των «Εντάξει» λοιδορήθηκαν όταν έφεραν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε δράση από τη διοίκηση του δήμου.

«Στο τέλος θα δικαιωθούμε, όλοι θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα. Αυτό που κάναμε ήταν μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μας» απάντησε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία» Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος συμμετείχε στην επίσκεψη των τριών μελών της Οικονομικής Επιτροπής στις εμπλεκόμενες εταιρείες.