Skip to main content

O Τσίπρας καίει τον Μεϊμαράκη και ο Γλέζος στα χνάρια του Χαρίλαου

Πώς ο Τσίπρας έκαψε τον Μεϊμαράκη, η θρησκευτική κηδεία του Μανώλη Γλέζου και γιατί θα πάθει εγκεφαλικό ο Ερντογάν, εξαιτίας του Πούτιν.

«Ενίσχυσε τον τόπο σου για να μην τον εγκαταλείψεις αύριο». Ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΛΜΕ Ροδόπης, για την αφίσα της σχετικά με τις σχολικές εκδρομές. Το μήνυμα, που θέλουν να περάσουν οι εμπνευστές της αφίσας, η οποία έχει αναρτηθεί σε σχολικές μονάδες της Ροδόπης, αποσκοπεί στην παρότρυνση των μαθητών του Λυκείου να επιλέγουν την Ελλάδα και την Κύπρο ως προορισμό για τις 5ήμερες εκδρομές τους.

Έλα, όμως, που γίνεται συνδιαλλαγή κάποιων τουριστικών πρακτορείων με τα συμβούλια των 15μελών, και αποφασίζεται η εκδρομή εκεί που πέφτει η μεγαλύτερη «μίζα» [ποιος είπε ότι δεν εκπαιδεύουμε από μικρά τα παιδιά μας, να είναι έτοιμα για την ζωή;]

Τον έκαψε τον Μεϊμαράκη ο Τσίπρας. Με την ευχή να παραμείνει πρόεδρος στη Ν.Δ. στέλνει μήνυμα πως τον θέλει για αντίπαλο, ως εύκολα αντιμετωπίσιμο. Έχει και υπέρ του την διαφορά των επτά πόντων από τις πρόσφατες εκλογές.

Έλληνες βιοτέχνες στα "κάγκελα" ζητούν να δουν τον Καμμένο, για την προμήθεια από το Πακιστάν 10.000 υφασμάτινων εθνόσημων για το μανίκι των στρατιωτικών στολών. Έτσι φροντίζουν την ανάπτυξη της χώρας;

Ώχ! Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι είπε για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, μεταξύ άλλων: «Η Αλβανία και η Ελλάδα βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την επίλυση με διάλογο, των διαφωνιών που ενοχλούν τις δύο χώρες και αυτό το πνεύμα το ενίσχυσε και η συνάντηση Ράμα-Τσίπρα στη Νέα Υόρκη». Αναρωτιέμαι, τιδώσαμε πάλι και είναι τόσο αισιόδοξος ο Αλβανός. Μόνον την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, ή και άλλα;

Θα πάθει εγκεφαλικό ο Ερντογάν, εξαιτίας του Πούτιν. Δεν του έφταναν οι βομβαρδισμοί των τζιχαντιστών, συμμάχων της Τουρκίας, αλλά και οι Κούρδοι της Συρίας ανοίγουν διπλωματικό γραφείο στη Μόσχα! Σύμβουλος του PYD ανέφερε πως η Ρωσία τους υποσχέθηκε πως θα ανοίξει στην Μόσχα Γραφείο «Δημοκρατικής Αυτονομίας Καντονίων Ροζάβας».

Πάει το όνειρο του Ερντογάν για «ελεύθερη ζώνη» στα συροτουρκικά σύνορα (υπό τουρκική επίβλεψη εννοείται). Ερντογάν και Νταβούτογλου, αποκαλούν το PYD τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η Μόσχα συζητά μαζί τους για έμμεση αναγνώριση.

Γλέζος σε Ιερώνυμο: «Φροντίστε να έχω εκκλησιαστική κηδεία», του είπε, και ζήτησε όταν πεθάνει, να ταφεί σύμφωνα με τις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πιστός στις παραδόσεις των γονιών του.

Ίσως ήθελε να προλάβει αυτά που έγιναν στην κηδεία του Φλωράκη, όπου ο Περισσός του έκανε πολιτική κηδεία, ενώ ο Χαρίλαος για πολλά χρόνια έψελνε σε Εκκλησία (στο… αριστερό ψαλτήρι, πάντως). Μάλιστα, όταν είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος, άφησε τέτοιες εντυπώσεις στους μοναχούς, ώστε μετά τον θάνατό του, στη Μονή Σιμωνόπετρας τού έκαναν τρισάγιο.

Απίστευτος Άδωνις! Τηλεφώνησε στην Τροχαία για να καταγγείλει τον εαυτό του, επειδή ομολόγησε δημόσια ότι παραβίασε κόκκινο φανάρι. Γλίτωσε όμως το πρόστιμο, επειδή δεν υπάρχει διαδικασία εάν δεν σε έχουν γράψει. Του προτείνω, για να είναι συνεπής, να παραβιάσει πάλι κόκκινο φανάρι, παρουσία τροχονόμου, ώστε το πρόστιμο να πληρωθεί, και να μη έχει τύψεις.