Skip to main content

Η γκάφα Καμίνη με τη ρόδα και οι κατάλληλες σπουδές για καριέρα

Η γκάφα Καμίνη με τη ρόδα στο Σύνταγμα, οι κατάλληλες σπουδές για καριέρα στην Ελλάδα και τα πόθεν έσχες της Αριστεράς του χαβιαριού

Από τώρα ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα της Αθήνας. "Ξεσκίζουν" τον Καμίνη τα συριζάκια των ΜΜΕ, ο οποίος βεβαίως ως γνήσιος "προοδευτικός" κι αυτός, με το ανάλογο "ηθικό πλεονέκτημα", έδωσε τις αφορμές του με αναθέσεις σημαντικών έργων και με την ρόδα που… δεν γυρίζει. Έχει ενδιαφέρον η σύγκρουση αριστερών συντρόφων μεταξύ τους, και αναμένονται λαβράκια.

Έτσι εξηγείται η στάση της κυβέρνησης, που τσακίζει επιχειρηματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους και την ίδια ώρα διορίζει και δίνει αυξήσεις σ’ όσους βρίσκονται στην δεξαμενή των ψηφοφόρων της. Σύμφωνα με τα πόθεν έσχες, πρόκειται για την Αριστερά του... χαβιαριού! Πού να καταλάβουν από φτώχεια, ανεργία, πτωχεύσεις, κατασχέσεις…

Τόχα πει παλιότερα, στους γονείς. Μη στέλνετε τα παιδιά σας στο Πανεπιστήμιο και ξοδεύεστε χωρίς αντίκρισμα. Σπουδάστε τα "προοδευτικούς" ή συνδικαλιστές. Έστω και αφισοκολλητές. Και στο σωστό κόμμα, έτσι; Καταλάβατε ότι οι σημερινοί μεσήλικες ή υπερήλικες της Αριστεράς, επί δικτατορίας ή επί Κωνσταντίνου Καραμανλή διορίστηκαν.

Και ψάξτε τους προγόνους σας, μήπως και βρείτε κάποιον παππού να ήταν αντάρτης στο βουνό. Όχι στις εθνικές οργανώσεις [αν το μάθουν, την βάψατε, θα είστε γερμανοτσολιάς], αλλά σ’ εκείνες που πήραν τα όπλα κατά της πατρίδας. Σίγουρο μέλλον [Και όχι μόνον με κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος, από το 1974 είπαμε -και πριν- κρατά αυτή η κολόνια].

Η πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία εναντίον ενός Σλάβου πολίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της yeniakit.com.tr. Ανακοίνωσε ότι ο πολίτης, στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «χρησιμοποίησε έκφραση που βλάπτει τη φήμη της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν» και απαιτεί όπως «Η Εισαγγελία οφείλει να τον καταδικάσει». Φαίνεται πως έχει ανατεθεί σε τουρκόψυχους των Σκοπίων να παρακολουθούν τα μέσα δικτύωσης, καταγγέλλοντας κάθε τι που ενοχλεί τον σουλτάνο. Η ρουφιανιά έγινε επιστήμη στην Τουρκία.

Από την επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβερνήσεως επιβεβαιώνεται ότι οι τουρκικές αρχές μεταφέρουν τουρκικό πληθυσμό και από την Ουκρανία στην επαρχία Ερζιντσάν που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους. Σε 300 οικογένειες Τούρκων Αχίσκα, χορηγήθηκε άδεια παραμονής, για να εγκαταλείψουν τις ζώνες των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Από την πρώτη στιγμή βομβαρδισμού και καταστροφής των κουρδικών πόλεων είχαμε προβλέψει στη Voria.gr., πως στόχος του Ερντογάν είναι να εξαναγκάσει σε φυγή τους Κούρδους και να μεταφέρει στις περιοχές τους πρόσφυγες από την Συρία, αλλοιώνοντας την δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού, που παύει να είναι ομοιογενής κουρδικός. Μάλιστα δε, θα ξανακτιστούν οι πόλεις με χρήματα του ΟΗΕ και της Ε.Ε. από κονδύλια για εγκατάσταση προσφύγων.

Δεν θέλει ιδιωτικές επενδύσεις η κυβέρνηση. Πώς θα βολέψει τον κομματικό της στρατό; Σε ποια ιδιωτική επιχείρηση θα εργαζόταν κάποιος ως "Σύμβουλος Στρατηγικής";  

Προσχήματα για να παραμείνουν στο δημόσιο οι φορείς, υπάρχουν πάντα. Ποιος θέλει άλλωστε να αφήσει την δουλειά στο δημόσιο και να εργαστεί σε ιδιωτική επιχείρηση; Υπάρχει εκεί επίδομα "μεταφοράς φακέλου", ή "πλυσίματος χεριών";