Skip to main content

Πώς να υποβάλλετε την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος του 2017 θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση μέσω της ειδικής πλατφόρμας, προκειμένου να λάβουν το μέρισμα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να υποβάλουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό μέρισμα του 2017.

Τα νοικοκυριά - δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος ανέρχονται σε 1.459.834.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, η οποία θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την υποβολή αίτησης χρειάζονται ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού, το email και το ΙBAN.

Αφού συμπληρωθούν τα παραπάνω στοιχεία, όλα τα υπόλοιπα συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα. Σημειώνεται ότι και το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη στα εισοδηματικά κριτήρια συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα.

Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να μπουν στην ίδια πλατφόρμα και να δηλώσουν το φορολογητέο εισόδημά τους ώστε να υπολογιστεί το σύνολο του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος για το 2017 αναμένεται να δοθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας κατά την τελευταία πενταετία, να είναι τουλάχιστον μία φορά ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός και να έχουν υποβάλει δήλωση για το φορολογικό έτος 2016.