Skip to main content

Πώς και γιατί ο Ψωμιάδης θα...τιμωρήσει τον Μπουτάρη

Η επόμενη μέρα του… ανύπαρκτου διπλογραφικού συστήματος του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την αυτοψία της Θ’ ΔΟΥ.

Το ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ήταν λίγο πολύ γνωστό. Το είχε καταγγείλει επανειλημμένως ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ενώ το επιβεβαίωσε και επίσημα το κλιμάκιο της Θ’ ΔΟΥ,  με αυτοψία  που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο δημαρχείο, όπως άλλωστε σας ενημέρωσε πρώτη η voria.gr.

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι το ότι την αρμοδιότητα να επιβάλει κυρώσεις και πρόστιμα για τη μη ύπαρξη διπλογραφικού συστήματος την έχει η περιφέρεια.  Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι η πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή παρότι είχε ενημερωθεί αρμοδίως και εγγράφως, δεν επέβαλε στον δήμο τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Έτσι ο κλήρος πέφτει στον γενναίο Παναγιώτη Ψωμιάδη. Δηλαδή ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να επιβάλει πρόστιμα στον κεντρικό δήμο της πόλης, υπό τον Γιάννη Μπουτάρη, πληρώνοντας ο πρώτος μεταφορικά και ο δεύτερος κυριολεκτικά για τις παραλείψεις των προκατόχων τους. Διότι μπορεί αρκετοί να επιχαίρουν που όλο και δυσκολεύει το έργο του νέου δημάρχου, ο Παναγιώτης όμως ξέρει καλά ότι δεν είναι ώρα (ακόμα) για κόντρες με τον κυρ-Γιάννη. Εκτός αν πρόκειται για γκέι παρελάσεις…