Skip to main content

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι και το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς

Θα μείνουν στην ιστορία οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ως οι πολιτικοί που έδειξαν στον λαό το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς: «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Ο βουλευτής Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις δηλώσεις του, ότι οι συλλήψεις των δύο τρομοκρατών είναι «φρονηματικού χαρακτήρα» (δηλαδή είναι παράνομες, επειδή κατ’ αυτόν η ελληνική δικαιοσύνη διώκει το φρόνημα και όχι τις πράξεις) και μας διαβεβαιώνει ότι είναι «Κοινός τόπος στον ΣΥΡΙΖΑ όσα λέω για Σακκά-Σεϊσίδη».

Το καταλάβαμε, το καταλάβαμε ότι όλοι ίδιοι είστε, κι ας προσπαθούν μερικοί να πείσουν ότι έχουν ωριμάσει. Οι μόνοι που κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν, είναι όσοι βολεύτηκαν και όσοι αναμένουν να βολευτούν.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκης λέγει ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις δεν έρχεται ανάπτυξη, και ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτης κάνει ό,τι μπορεί για να θάψει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Θα μείνουν στην ιστορία οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ως οι πολιτικοί που έδειξαν στον λαό το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς: «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την λογική (;) της «πρώτη φορά Αριστεράς», αλλά προσπαθώ. Κατ’ αρχάς να πω ότι ναι μεν δεν έπρεπε να προσκαλέσουμε πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους στην Ελλάδα, και το πληρώνουμε ακριβά, αλλά αφού το πράξαμε, δεν μπορούν να μένουν χωρίς τέμενος για να προσευχηθούν, ή νεκροταφεία για να θάβονται.

Όμως, δεν κατανοώ τις γελοίες αιτιολογίες κατασκευής τεμένους. Είπε ο ΣΥΡΙΖΑίος εισηγητής -δεν έχει σημασία το όνομά του, όλοι από το ίδιο φωτοτυπικό βγήκαν- ότι η ύπαρξη «επίσημου» τεμένους θα μειώσει τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Είναι δυνατόν να αγνοεί ότι οι πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη έγιναν στις χώρες που υπάρχουν επίσημα τεμένη, και όχι μόνο ένα αλλά πολλά;

Το κυριότερο όμως, το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, πιθανόν και ενδομουσουλμανικές συγκρούσεις, είναι ότι δεν έχει προσδιοριστεί σε ποιους θα δοθεί η χρήση; Στους σουνίτες, σιίτες, αλεβίτες, σουφιστές- ουαχαμπίτες, ισμαηλίτες; Αυτοί σφάζονται μεταξύ τους, θα έχουν κοινό τέμενος;

Είναι σαν ένα χριστιανικό ναό, όπου στη Λειτουργία θα συνυπάρχουν ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, ιεχωβάδες, βαπτιστές και δεν ξέρω άλλο τι. Και θα είναι στη σειρά οι ιερείς να ψέλνει ο καθένας τα δικά του.

Στην Γαλλία άρχισαν να αντιλαμβάνονται, ότι η τακτική να αποδέχονται οι Γάλλοι τις συνήθειες των προσφύγων και να υποκύπτουν στις απαιτήσεις τους, αντί οι πρόσφυγες να είναι αυτοί που οφείλουν να ενσωματωθούν -όχι αφομοιωθούν- στην κοινωνία που τους φιλοξενεί -εκούσα, άκουσα- δημιουργεί ξεχωριστά και αντιτιθέμενα στρώματα μέσα στην ίδια την κοινωνία.

Αποφάσισαν λοιπόν να εφαρμόσουν τους νόμους, όπως ισχύουν για όλους τους κατοίκους της Γαλλίας. Γαλλικές τοπικές αρχές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αρχικά απαιτούν πλέον να εφαρμοστεί ο γαλλικός νόμος από τα σούπερ μάρκετ που πωλούν τρόφιμα μόνο για μουσουλμάνους, ενώ η άδεια τους τα αναφέρει ως «παντοπωλεία», να πωλούν αλκοόλ και χοιρινό κρέας.

Ο Ερντογάν έδιωξε από κοντά τους όσους τον υπηρέτησαν πιστά, αλλά έχουν την ευθιξία να μη τον ακολουθούν τώρα στον παρανοϊκό δρόμο του. Θριαμβευτική η προχθεσινή εκδήλωση, αλλά χωρίς Νταβούτογλου, Γκιουλ, Μπουλέντ Αρίντς (π. αντιπροέδρου της κυβέρνησης), Ομέρ Τσελίκ (π. κυβερνητικού εκπροσώπου) και πολλών άλλων αστέρων που τον βοήθησαν -με πράξεις και παραλείψεις- να γίνει απόλυτος δικτάτορας. Αν τους βγάλει κι αυτούς Γκιουλενιστές, να μη διαμαρτυρηθούν.