Skip to main content

«Σχέδιο κρίσης» στον δήμο Θεσσαλονίκης από την Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα βοηθήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες, όπως αυτή της χιονόπτωσης της προηγούμενης εβδομάδας.

Χέρι βοηθείας στο δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσει το επόμενο διάστημα η Παγκόσμια Τράπεζα, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως αυτή που κλήθηκε ο κεντρικός δήμος να αντιμετωπίσει την περασμένη εβδομάδα με τον παγετό και την έντονη χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Τράπεζα πρότεινε στον δήμο Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην εκπόνηση ενός «Σχεδίου διαχείρισης αντιμετώπισης κρίσεων και διασφάλισης συνέχισης λειτουργίας του δήμου». Η χρηματοδότηση, για την εκπόνηση του εν λόγω σχεδίου που θα διαχειρίζεται ζητήματα έκτακτης ανάγκης, είναι εξασφαλισμένη από την Παγκόσμια Τράπεζα και παρέχεται δωρεάν.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Λίνα Λιάκου, για τη σύνταξη του σχεδίου θα συγκεντρωθούν αρχικά όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες για την πόλη καθώς και τα επικίνδυνα - κόκκινα σημεία σε όλη την περιοχή. «Θα καταγράφεται στο σχέδιο ποιες υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και ποιες είναι οι κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου που θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Επίσης, θα καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε υλικό και στο πληροφοριακό σύστημα», υπογράμμισε η κ. Λιάκου.  

Από τις αρχές Φεβρουαρίου κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας θα επισκεφθεί τον δήμο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο για την σύνταξη του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Υπολογίζεται ότι μέσα σε εννέα μήνες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τόσο η καταγραφή και ο σχεδιασμός, όσο και η εκπαίδευση του προσωπικού.