Skip to main content

Πώς «έσπασε» στα δύο το χθεσινό πακέτο

Πόσο θα διαρκέσει το πρόγραμμα λιτότητας στο οποίο μπαίνει από σήμερα η ελληνική οικονομία; Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για μια τριετία.
Πόσο θα διαρκέσει το πρόγραμμα λιτότητας στο οποίο μπαίνει από σήμερα η ελληνική οικονομία; Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για μια τριετία. Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, που έρχονται από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για μια... πενταετία. Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διεύρυνσης του χρονοδιαγράμματος. Σε αυτή την περίπτωση, οι αναθεωρήσεις στο πακέτο μέτρων και η ανάγκη λήψης επιπλέον πρωτοβουλιών, προς την ίδια κατεύθυνση, κρίνεται κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οπότε και θα γίνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρώτη προσθήκη. Αρχικά, υπήρχε μια συζήτηση για την ανακοίνωση όλου πακέτου χθες, αλλά τελικώς επικράτησαν ψυχραιμότερες απόψεις για να «σπάσει» στα δύο, προκειμένου το κόστος (οικονομικό κοινωνικό κι άλλα) να επιμερισθεί. Δεν αποκλείεται, όμως, αυτή απόφαση να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, αργότερα.