Skip to main content

Το επικοινωνιακό φάουλ της ΝΔ και η αναταραχή στα Σκόπια

Τα ερωτηματικά για την αποχώρηση της ΝΔ, η... αντισυναδελφική συμπεριφορά των Κυπρίων σε βάρος των Ελλαδιτών και η αναταραχή στα Σκόπια.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η αποχώρηση της Ν.Δ. από την Βουλή, χάνοντας πόντους στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Το ερώτημα είναι αν η πράξη αποτελεί «βλακεία», αν αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης, ή βοήθεια στην κυβέρνηση να διατηρηθεί στην εξουσία;

Απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά των Κυπρίων σε βάρος των Ελλαδιτών. Δεν μπορούν να χαλάνε την πιάτσα. Μείωση του φόρου ακινήτων στο μισό, ανακοίνωσε το κυπριακό ΥΠΟΙΚ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά καταργούνται πλήρως τα δημοτικά και κοινοτικά τέλη επί της ακίνητης ιδιοκτησίας.

Απαράδεκτη απόφαση. Δείχνουν μ’ αυτόν τον τρόπο την αθλιότητα του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, που αδιαφορεί πλήρως για τον λαό, ενεργώντας αποκλειστικά για το κομματικό - προσωπικό συμφέρον. Δεν έπρεπε οι Κύπριοι να ξεμπροστιάζουν έτσι τους Ελλαδίτες πολιτικούς. Πού είναι η συναδελφική αλληλεγγύη; Γιατί αναδεικνύουν την ανικανότητα των Παπανδρεο-Σαμαρο-Βενιζελο-Τσιπραίων, που πολλαπλασιάζουν τους φόρους;

Δεν πρόκειται να εκλείψει η αναταραχή στα Σκόπια, αν δεν παραιτηθεί ο Πρόεδρος Ιβάνοφ και δεν συλληφθεί ο Γκρούεφσκι. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι διαδηλωτές, που συνεχίζουν για περισσότερο από δύο μήνες να διαδηλώνουν στους δρόμους, βάφοντας γλυπτά και δημόσια κτίρια, σε όλες τις σκοπιανές πόλεις. «Χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη», είναι το κύριο σύνθημα.

Ψοφάμε για ίντριγκες, χωρίς πολλές φορές να καταλαβαίνουμε ούτε τι λέμε, ούτε τι μάς λένε. Με έντονο ύφος σχολίασε η Κωνσταντοπούλου την δήλωση του Κωνσταντίνου, που είπε «Είμαι βασιλιάς». Η Κωνσταντοπούλου, είπε: «Δεν είναι βασιλιάς της Ελλάδας, ο κύριος Κωνσταντίνος». Μα δεν είπε ο άνθρωπος ότι είναι «βασιλιάς της Ελλάδας», σκέτο «βασιλιάς» είπε. Μάλιστα διευκρίνισε, ότι το θέμα αυτό έχει τελειώσει.

Ποιο είναι το σωστό; Ο Κωνσταντίνος ως βασιλιάς της Ελλάδας, είναι «τέως». Ως σκέτο «βασιλιάς» όμως, παραμένει. Όπως παραμένει «στρατηγός» και ο απόστρατος. Δεν τον λέμε «τέως στρατηγό», επειδή πρόκειται για τίτλο, όχι για ενεργή θέση. Το ίδιο παραμένει και «πρόεδρος» ο Στεφανόπουλος, αλλά θα τον πούμε «τέως» αν τον αποκαλέσουμε «πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας». Το ζήτημα της βασιλείας στην εποχή μας δεν έχει μέλλον [εκτός κι αν τα αφεντικά αποφασίσουν αλλιώς, αλλά μάλλον χλωμό το βλέπω]. Ας αφήσουμε λοιπόν τις φτήνιες.

Κοίτα κάτι πράγματα. Εισαγγελέας στη αλλοδαπή απηύθυνε κατηγορία «κακοποίησης ανηλίκου» κατά 25χρονης δασκάλας, που έμεινε έγκυος από 13χρονο μαθητή της. Με συγχωρείτε κύριε εισαγγελεύ… Τον μικρό τον ρώτησες αν ένιωσε να κακοποιείται; Στο κάτω-κάτω, η δασκάλα θεώρησε καθήκον της να εκπαιδεύσει τον μαθητή της.

Την ημέρα που άρχισαν οι αυξήσεις στα προϊόντα κατανάλωσης, ο πρωθυπουργός επαίρεται ότι δεν «έκανε πίσω από τις κόκκινες γραμμές» του. Μάστορες στην παραπλάνηση και διαστρέβλωση, πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Αυτές οι «κόκκινες γραμμές» έχουν τρελαθεί στην μετακίνηση προς τα πίσω.

Η Γερμανία αναγνώρισε την Αρμενική Γενοκτονία από τους Τούρκους. Ότι εμπνευστές της Γενοκτονίας (και Ποντίων, Ασσυρίων) ήσαν οι Γερμανοί, με τον Λίμαν φον Σάντερς, αυτήν την συνευθύνη την αναγνώρισε; Ο Τοπάλ Οσμάν ήταν το εργαλείο, το μυαλό ήσαν οι Γερμανοί. Για να μη ξεχνιόμαστε.