Skip to main content

Πώς «απαντά» το Μαξίμου σε Νέα Δημοκρατία και... ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύβος ερρίφθη. Σε επίπεδο Μεγάρου Μαξίμου αποφασίστηκε ότι η στρατηγική της έντασης απέναντι στη ΝΔ, επί του παρόντος, θα συνεχιστεί.

Ο κύβος ερρίφθη. Σε επίπεδο Μεγάρου Μαξίμου αποφασίστηκε ότι η στρατηγική της έντασης απέναντι στη ΝΔ, επί του παρόντος, θα συνεχιστεί. Κατ' αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα δοθεί:

Α) ένα σήμα «προς τα έξω» ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε κανένα από τα ανοικτά μέτωπα με την αντιπολίτευση (πχ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Π. Καμμένου)

Β) κι ένα σήμα «προς τα μέσα», σε ό,τι αφορά στην εσωκομματική γκρίνια που ακούγεται αναφορικά με κρίσιμα θέματα.

Αρχής γενομένης από την επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ωστόσο δεν είναι το μόνο πεδίο διαφωνιών στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς με δεδομένο ότι συμπληρώνονται δύο χρόνια στην εξουσία, στο παρασκήνιο έχει ανοίξει η συζήτηση περί του χρόνου των προσεχών εθνικών εκλογών.

Ήδη, ορισμένα στελέχη, αλλά και κορυφαίοι παράγοντες της αντιπολίτευσης, εκτιμούν πως ο κ. Τσίπρας το πιθανότερο είναι να επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πριν από το καλοκαίρι του 2018. Έτσι, θα μπορεί να αξιοποιήσει την επιστροφή της οικονομίας και την έξοδο στις αγορές προτάσσοντας το δίλημμα εάν ο ίδιος ή ο κ. Μητσοτάκης θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα αποφύγει να βάλει και πάλι τη σφραγίδα του στις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου, που έχουν ήδη συμφωνηθεί από τους εταίρους και ψηφιστεί από τη Βουλή. Κι αυτό είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα του Μεγάρου Μαξίμου, αυτή τη στιγμή.