Skip to main content

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Το «παρών» στο συλλαλητήριο δίνουν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα της χώρας, ενώ αύριο εκπρόσωποι τους θα συναντηθούν με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη, μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ έγιναν και ομιλίες των εκπροσώπων των μπλόκων.

Υπενθυμίζεται ότι σε πορεία είχε καλέσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Κύρια αιτήματα των αγροτών, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι μεταξύ άλλων η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετος λογαριασμός στο ύψος των 15.000 ευρώ και αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο δίνουν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας, ενώ δεν συμμετέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία. Εκπρόσωποί τους το απόγευμα της Τετάρτης θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελου Αποστόλου, του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου και της υφυπουργού Οικονομικών, Αικατερίνης Παπανάτσιου. Η συνάντηση θα γίνει στις 16.00 στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην Οδό Ζαλοκώστα.