Skip to main content

Πορεία αύριο στη Θεσσαλονίκη για την έλευση Ομπάμα

Κάλεσμα ώστε «να ακουστεί παντού το "Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό" και το "Έξω οι ΗΠΑ", απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα

Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στο Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, για την 24ωρη επίσκεψη - «πρόκληση» του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη (18:00) μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της «ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ», του ΚΚΕ (μ-λ) και του «ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, «οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η πλήρης ανακοίνωση:

«Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοέμβρη είναι μια πρόκληση για τον λαό μας, πολύ περισσότερο όταν η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τις μέρες τιμής και μνήμης της ηρωικής και αδικαίωτης εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου η αμερικανοκίνητη χούντα έπνιξε στη βία των τανκς και στο αίμα τους εξεγερμένους.

» Οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών σε περιοχές όπως η Συρία. Είναι εκείνη η ιμπεριαλιστική δύναμη που στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» πρωτοστατεί στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και στηρίζει τις αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές πολιτικές.

» Είναι η δύναμη που κατεξοχήν επηρεάζει την πολιτική του ΔΝΤ αυτού του «οικονομικού δολοφόνου» που συντάσσει και επιβλέπει τα μνημόνια μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ. Η πρόσδεση της χώρας μας στον ευρωατλαντικό άξονα και στην πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική των ΗΠΑ, μόνο κινδύνους εγκυμονεί.

» Γι’ αυτό το λόγο και λέμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας.

» Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε συντονισμό με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, καλεί όλους και όλες  την Τρίτη 15 Νοέμβρη, ώρα 6.00΄μ.μ. στην Καμάρα σε συγκέντρωση και πορεία στο Αμερικάνικο Προξενείο.

» Να ακουστεί παντού το «Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» και το «Έξω οι ΗΠΑ».

» Να απαιτήσουμε την έξοδο από το ιμπεριαλιστικό, νεοψυχροπολεμικό ΝΑΤΟ των στρατιωτικών επεμβάσεων και των επιθετικών πολέμων, και το κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων.

» Να υπερασπιστούμε την ειρήνη και μια αντιμνημονιακή αντιμπεριαλιστική πορεία της χώρας.