Skip to main content

Πορείες κατά της τρόικας στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα και το μνημόνιο.
Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα και το μνημόνιο.

Κινητοποίηση ενάντια στην υλοποίηση του μνημονίου και την παρουσία της τρόικας στη χώρα μας, διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) του ΚΚΕ Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συγκεντρώθηκαν στο ’γαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία που κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξει στο σημείο απ� όπου ξεκίνησε.

Να αντισταθούν στο «μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου» - Ε.Ε., ΔΝΤ Τρόικα - και στα μέτρα που θέλουν να προωθήσουν μέσω της κυβέρνησης, κάλεσε τους συγκεντρωμένους, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, Ζήσης Λυμπερίδης.

Λίγο νωρίτερα, πορεία κατά του μνημονίου και της τρόικας πραγματοποίησαν το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους. Η συγκέντρωσή τους έγινε στην περιοχή της Καμάρας και στη συνεχεία έκαναν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.