Skip to main content

Πορεία κατά του χρυσού το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας που εναντιώνονται στις εξορύξεις χρυσού θα βρεθούν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις. Διαμαρτυρία στο καναδικό προξενείο.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της εξόρυξης χρυσού σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 11:30 το πρωί έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου οι διαδηλωτές θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, κατά των εξορύξεων χρυσού.

Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και διαμαρτυρία έξω από το καναδικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, καθώς η El Dorando Gold, εταιρεία που έχει αναλάβει τις εξορύξεις, είναι καναδική. Οι διαδηλωτές θα καταλήξουν στον Λευκό Πύργο, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.

Τις κινητοποιήσεις διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία των Σκουριών, το μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρουσιά - Πάικο και η διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των χρυσορυχείων.