Skip to main content

Πορεία και δράσεις της Business Architects Consultancy ΑΕ

Η Business Architects Consultancy ΑΕ είναι εταιρία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών έντασης γνώσης σε επιχειρηματικούς οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η Business Architects Consultancy ΑΕ είναι εταιρία παροχής ολοκληρωμένων
υπηρεσιών έντασης γνώσης σε επιχειρηματικούς οργανισμούς του δημοσίου και
ιδιωτικού τομέα. Η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επιτυγχάνεται με τη
στοχοθετημένη δραστηριοποίηση της εταιρίας σε όλο τον κύκλο ζωής ενός έργου,
δηλαδή στη σύνταξη, υλοποίηση, διαχείριση έργων και στην αξιοποίηση των
αποτελεσμάτων τους. Η έννοια του έργου αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα των
δραστηριοτήτων της Business Architects Consultancy.

Η Business Architects Consultancy AE στεγάζεται σε χώρο 250 τμ στο επιχειρηματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαθέτει πλήρες ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης έργων και διατηρεί γραφείο στην Αθήνα και αντένες σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Συνολικά απασχολούνται 12 άτομα ως μόνιμο προσωπικό με πτυχιακή ή και μεταπτυχιακή εξειδίκευση σε τομείς οικονομικών, χωροταξίας και περιφερειακής ανάπτυξης, γεωτεχνικών και διοίκησης. Σε σταθερή επίσης βάση η Business Architects Consultancy συνεργάζεται με ένα δίκτυο εμπειρογνωμόνων, ειδικών επιστημόνων και μελετητών ανάλογα με τις ανάγκες των έργων που υλοποιεί.

Η Business Architects Consultancy AE δραστηριοποιείται στους τομείς της
Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Τουρισμού, του Περιβάλλοντος, της Ποιότητας, της
Επιχειρηματικότητας, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, του Στρατηγικού Σχεδιασμού και της Καινοτομίας.

Οι κύριες υπηρεσίες της Business Architects Consultancy μαζί με αντίστοιχα ενδεικτικά έργα είναι οι παρακάτω:

Τεχνική στήριξη για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την αξιολόγηση του Εθνικού και των Περιφερειακών Στρατηγικών Σχεδίων Ανάπτυξης

Σύμβουλος για την εκ των προτέρων Αξιολόγηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς της Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013 και σύμβουλος κατάρτισης για το σχεδιασμό του Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της περιόδου 2007 - 2013 για τις Περιφέρειες Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, καθώς και σύμβουλος εκπόνησης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της περιόδου 2007 – 2013 για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Διαχείριση έργου και τεχνική στήριξη

Διαχείριση του έργου LIFE με θέμα την ανόρθωση δασικών οικοσυστημάτων για
λογαριασμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Τεχνική στήριξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Καινοτόμων Δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πρόγραμμα ISTOS). Διαχείριση και συντονισμός προγραμμάτων διακρατικής συνεργασίας συγχρηματοδοτούμενα από Interreg III B και C (Archimed, Medocc, East Zone), τα οποία σχετίζονται με τον αειφορικό τουρισμό σε περιοχές της Μεσογείου. Τεχνική στήριξη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για την υποβολή και υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2000 – 2006. Συμβουλευτική και τεχνική στήριξη στην υλοποίηση, παρακολούθηση και έλεγχο των Δράσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Συμβουλευτική και τεχνική στήριξη στην υλοποίηση, παρακολούθηση και έλεγχο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» (2006-2008)

Τομεακές και Αναπτυξιακές μελέτες στα πεδία περιβάλλοντος και τουρισμού

Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την προστασία – ανάδειξη των
παραποτάμιων περιοχών και του ποταμού Αλιάκμονα, για λογαριασμό της
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εκπόνηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την Προστατευόμενη περιοχή της Χερσονήσου του Άθω. Βέλτιστες Πρακτικές για την Ανάπτυξη Πρότυπων Αγροκτημάτων και Αγροτουριστικών Πάρκων, για την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+. Εκτίμηση της Φέρουσας Ικανότητας και Στρατηγική Ανάπτυξης του Αγροτουρισμού στην Κύπρο, για λογαριασμό του Γραφείου Προγραμματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενδιάμεση αξιολόγηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+ για την Ομάδα Τοπικής Δράσης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας ΑΕ.

Χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρήσεων

Σύμβουλος υποβολής και διαχείρισης του εγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο του
Αναπτυξιακού Νόμου, της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ 4 ΑΕ» για τη δημιουργία μονάδας
παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (3PL). Σύμβουλος διαχείρισης του εγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, της εταιρίας «ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΝΗ AE» για την κατασκευή μαρίνας. Σύμβουλος διαχείρισης του εγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, της εταιρίας «ΣΑΝΗ AE» για τον ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής της μονάδας. Τεχνική στήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους σε δράσεις των Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα», «Κοινωνία της Πληροφορίας» κλπ.

Εγκατάσταση συστημάτων ποιότητας και άλλων προτύπων (ISO 9000, ISO 14000, ISO 17025, CE, HACCP κλπ.)

Παροχή τεχνικών συμβουλών τεκμηρίωσης και σχεδίασης του συστήματος
διαχείρισης ποιότητας στον «Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ» σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9001:2000. Εγκατάσταση συστημάτων ποιότητας και άλλων προτύπων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΑΕ, Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ, LEXICON AE, Mercedes-Ιωαννίδης, BMW-Αδαμίδης, ALTO Δομικά Υλικά, EUROHOUSE MOBILE, ΚΤΕΛ Κομοτηνής ΑΕ, Renal, Βορειοελλαδική ΑΧΕΠΕΥ κλπ.)

Στρατηγικός και επιχειρηματικός σχεδιασμός, έρευνες αγοράς και σχέδια
μάρκετινγκ

Εκπόνηση Γενικού Σχεδίου (Master Plan) / Επιχειρησιακού Σχεδίου (Business plan)προώθησης και προβολής προϊόντων και υπηρεσιών των Περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας. Σύμβουλος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για θέματα προγραμματισμού Μελετών. Επιχειρηματικά σχέδια για ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έρευνα αγοράς για την ικανοποίηση των πολιτών από το Περιφερειακό Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας της Δυτικής Μακεδονίας. Έρευνα αγοράς για την τσιπούρα, το λαβράκι και άλλα νέα είδη στην Ελλάδα και σε άλλες 23 χώρες.

Κοινωνία της Πληροφορίας

Έργο TELESHIPING για τη δημιουργία Portal στο χώρο της Ναυσιπλοΐας (Πρόγραμμα Ten-Telecom). Έργο Ε-MED για ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας (Πρόγραμμα IST). Έργο RESHEN για ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Δημόσιο (Πρόγραμμα Ten-Telecom). Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για Δράσεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Η Business Architects Consultancy AE ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1997. Η εταιρία στα πρώτα της βήματα ανέπτυξε πελατολόγιο προερχόμενο κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια της πρώτης τριετίας επεκτάθηκε με συνεργασίες και στην περιοχή των Αθηνών. Η δεύτερη τριετία βρήκε τη Business Architects Consultancy πιο ώριμη επιχειρησιακά και έτοιμη να ανοιχτεί σε νέες αγορές πέραν της Θεσσαλονίκης. Άρχισε να υλοποιεί και να διαχειρίζεται έργα στη Χαλκιδική και στη Δυτική Μακεδονία ενώ παρουσίασε ιδιαίτερη δυναμική στις περιοχές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης όπου ήδη δραστηριοποιούνταν, διευρύνοντας το πελατολόγιό της.

Το 2003 η εταιρία, έχοντας επιδείξει ανοδική πορεία όλα τα προηγούμενα χρόνια και με διάθεση να εισέλθει ακόμη πιο δυναμικά στο χώρο των συμβούλων, άρχισε να
επεκτείνεται ακόμη περισσότερο και να διευρύνει το πελατολόγιο της στο μεγαλύτερο
μέρος της Ελλάδας, διαχειριζόμενη έργα και πελάτες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στο Νότιο Αιγαίο, στην Κύπρο κτλ.

Η επιτυχία της Business Architects Consultancy AE οφείλεται στη φιλοσοφία των ανθρώπων που τη διοικούν και εργάζονται σ’ αυτήν, επιδιώκοντας την παροχή υπηρεσιών υψηλής απόδοσης και προδιαγραφών.

Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το επαναλαμβανόμενο πελατολόγιο της εταιρίας αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων της σε πολλές χώρες του εξωτερικού
δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες, με αποτέλεσμα η εταιρία τα τελευταία χρόνιανα έχει υποβάλλει και να διαχειρίζεται έργα συνολικής αξίας άνω των 35 εκ. ευρώ.

Η Business Architects Consultancy AE είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές
πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 από το φορέα πιστοποίησης TUV HELLAS ΑΕ (ΕΣΥΔ, DAR) για τις παρακάτω υπηρεσίες: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Διαχείριση Έργου και Τεχνική Στήριξη, Τομεακές και Αναπτυξιακές Μελέτες, Στρατηγικός Σχεδιασμός, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Επιχειρησιακά Σχέδια και Σχέδια, Μάρκετινγκ και Σχεδιασμός και Ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Εταιριών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO).



Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Νέα γραφεία: Νίκης 33, Τ.Κ. 105 57
Τηλ.2310 222268