Skip to main content

Πορεία διαμαρτυρίας για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης

Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσφυγή της χώρας στον διεθνή μηχανισμό στήριξης σημειώθηκε με μία μη προγραμματισμένη συγκέντρωση, στις 7.00 το απόγευμα, του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώ
Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσφυγή της χώρας στον διεθνή μηχανισμό στήριξης σημειώθηκε με μία μη προγραμματισμένη συγκέντρωση, στις 7.00 το απόγευμα, του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Μέλη της Πρωτοβουλίας Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλων αριστερών πολιτικών δυνάμεων συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης για την προσφυγή στον συγκεκριμένο μηχανισμό.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, που πέρασε και από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, που κράτησε περίπου δύο ώρες, κάποια άτομα που συμμετείχαν σ’ αυτήν, προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρία και ΑΤΜ τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή, ενώ έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

Για την Τρίτη το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει αντίστοιχη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.