Skip to main content

Συμβούλιο Ποντίων: Αρνητής της Γενοκτονίας ο αντιδήμαρχος Φωτίου

Ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού κατηγορεί τον αντιδήμαρχο του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκο Φωτίου ότι αρνείται τη Γενοκτονία.

Δριμεία επίθεση κατά του αντιδημάρχου Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης και στενού συνεργάτη του Γιάννη Μπουτάρη, Νίκο Φωτίου, εξαπολύει, μέσω Facebook, ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού και δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Ο κ. Αποστολίδης αναφέρει πως ο κ. Φωτίου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι δεν υπάρχει Ποντιακή Γενοκτονία, θέση που έχει εκφράσει στο παρελθόν και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον ποντιακό ελληνισμό. Μάλιστα, ο κ. Αποστολίδης, παρότι επικροτεί το ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης για τη Γενοκτονία και συγχαίρει τον πρόεδρο του σώματος Π. Αβραμόπουλο για τη στάση του, ζητεί από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη να απομακρύνει αμέσως τον κ. Φωτίου από τη διοίκηση του δήμου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Νέος Φίλης; Κάποιος Φωτίου Νικόλαος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είπε τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει ποντιακή γενοκτονία, ότι δεν πρόκειται περί γενοκτονίας, υπήρχαν μεν πολλοί νεκροί κλπ κλπ., επαναλαμβάνοντας αυτός ο κύριος τις ιστορικές και επιστημονικές βλακείες του Φίλη. Προς τιμήν του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αβραμόπουλος προσπάθησε να τον "μαζέψει" και μάλιστα οφείλουμε να τονίσουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, πλήν του ανωτέρω Εφιάλτη, εξέδωσε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων τονίζοντας ότι όποιος δεν καταδικάζει τη γενοκτονία είναι σαν να επιθυμεί να επαναληφθούν παρόμοιες πράξεις στο μέλλον.

»Όμως, κύριε Δήμαρχε, ο Αντιδήμαρχός σας πρέπει ή να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσετε αυθημερόν. Στην πόλη, την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλονίκη των Ολοκαυτωμάτων και Γενοκτονιών δε χωρούν τέτοιοι άνθρωποι ως Δημοτικοί Άρχοντες.

»Περιμένουμε έως τις 19 Μαΐου αυτός ο κύριος να παραιτηθεί. Άλλως τον παραδίδουμε στην ανυποληψία και την χλεύη κάθε ποντίου νεκρού, ζωντανού ή αγέννητου ακόμη. Η συγγνώμη του απλώς θα μετριάσει τα πράγματα. Να φύγει να πάει σπίτι του».