Skip to main content

Πολύτιμη η συνεισφορά της ΔΕΘ-Ηelexpo στην τοπική οικονομία

Εάν ως δια μαγείας, εξαφανίζονταν η ΔΕΘ- Helexpo, το ΑΕΠ της Θεσσσαλονίκης θα μειώνονταν κατά 117, 28 εκατ ευρώ, ενώ ο συνολικός αντίκτυπος για τη Θεσσαλονίκη θα ήταν απώλεια 547,36 εκατ. ευρώ.

Της Άννης Καρολίδου

Σφιχταγκαλιασμένες στο παρόν και το μέλλον,  είναι η Έκθεση και η οικονομία της Θεσσαλονίκης  αφού εάν ως δια μαγείας, αύριο, εξαφανίζονταν η ΔΕΘ- Helexpo,  το ΑΕΠ της πόλης θα μειώνονταν και 3,6 φορές και, σε απόλυτο νούμερο, κατά 117, 28 εκατ ευρώ, ενώ ο συνολικός αντίκτυπος για τη Θεσσαλονίκη θα ήταν απώλεια 547,36 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexo, Κυριάκος Ποζρικιδης, στη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο Destination Thessaloniki, που διοργανώνει στο πλαίσιο της Philoxenia, το Thessaloniki Convention Bureau.

Όπως είπε ο κ. Ποζρικίδης, παραθέτοντας στοιχεία από τη συγκεκριμένη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, κάθε αύξηση της ζήτησης για εκθεσιακό προϊόν κατά 1 ευρώ, αυξάνει τοο ΑΕΠ της τοπικής οικονομίας κατά 1,86 ευρώ.  ενώ κάθε 1 ευρώ που προστίθεται στο τζίρο της εταιρείας ΔΕΘ - Helexpo, δημιουργεί 28 νέες θέσεις εργασίας, πιθανώς κάποιες από αυτές εποχικές.

Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, είναι αποφασισμένη, ειδικά μετά την ενοποίηση των δύο, μέχρι πρότινος χωριστών εταιρειών, να αναβαθμίσει τις κλαδικές εκθέσεις, να εμπλουτίσει τη γενική έκθεση του συνεδρίου στη λογική και της «ανοικτής γιορτής για την πόλη» και, μετά από το επιτυχημένο θεματικό πάρκο «Μουσείο- Εργοστάσιο Σοκολάτας», θα συνεχίσει με τη διοργάνωση και άλλων θεματικών διοργανώσεων,

Η συνένωση ΔΕΘ και Helexpo, όπως και τα νέα εκθεσιακά προϊόντα, από το 2013 και εντεύθεν, επέτρεψαν στην εταιρεία να πάψει να ακολουθεί την καθοδική πορεία της εθνικής οικονομίας και να πάρει την οδό της ανάπτυξης.