Skip to main content

Πολύνεκρη επίθεση στο Ιράκ

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 111 τραυματίστηκαν σε σειρά εκρήξεων που έπληξαν την πόλη Νατζάφ του νοτίου Ιράκ χθες Πέμπτη, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό.
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 111 τραυματίστηκαν σε σειρά εκρήξεων που έπληξαν την πόλη Νατζάφ του νοτίου Ιράκ χθες Πέμπτη, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές.

Τρεις αυτοσχέδιες βόμβες εξερράγησαν με διαφορά λίγων λεπτών η μια από την άλλη στη Νατζάφ, στην οποία υπάρχουν ορισμένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του σιιτικού Ισλάμ και μαυσωλεία.

Δύο από τις εκρήξεις είχαν στόχο πολυσύχναστη αγορά σε δρόμο που οδηγεί στο μαυσωλείο του Ιμάμη Αλι, σημαντικό τόπο του σιιτικού Ισλάμ. Η τρίτη έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε κοντά στο μαυσωλείο λίγο αργότερα, όταν κόσμος είχε συγκεντρωθεί στη περιοχή.

Την Πέμπτη αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν κα δεκάδες τραυματίστηκαν στις χειρότερες επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων στην πόλη.

Μεγάλος αριθμός μελών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκε λίγο μετά τις εκρήξεις και έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη. Σπάνια σημειώνονται επιθέσεις στην ιερή σιιτική πόλη Νατζάφ, 150 χλμ. νότια της Βαγδάτης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ