Skip to main content

Πόλο Νέων: Η αποβολή του Γκίλλα καταδίκασε την Εθνική Ελλάδος σε ήττα 14-8 από τη Σερβία

Η ελληνική ομάδα έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο και έχασε την επαφή με το σκορ

Την ήττα με 14-8 από τη Σερβία γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Κομβικό σημείο της αναμέτρησης, ήταν η αποβολή για βιαιοπραγία του Νίκου Γκίλλα, 2΄47΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο και έχασε την επαφή με το σκορ, ενώ η... ζημιά δεν σταματά εκεί, αφού ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα χάσει και τον αυριανό (17/6, 18:00) «μικρό» τελικό, με αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Η... κακή ημέρα φάνηκε από το ξεκίνημα για την εθνική, που βρέθηκε να χάνει 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αδυνατώντας να σταματήσει τον Γκλάντοβιτς (τρία γκολ σε αυτό το διάστημα). Στη δεύτερη περίοδο οι διεθνείς βελτιώθηκαν στην άμυνα, μείωσαν με πέναλτι του Γκίλλα και έδειχναν να ισορροπούν σταδιακά το ματς.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 2΄47΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν οι διαιτητές, μετά από εξέταση του VAR, εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και υπέδειξαν αποβολή χωρίς αντικατάσταση του Γκίλλα. Ο παίκτης του Ολυμπιακού βρήκε όντως με το πόδι στο πρόσωπο τον Μαρτίνοβιτς, καθώς οι δύο παίκτες κολυμπούσαν, αλλά δεν φάνηκε να έχει πρόθεση. Στο τετράλεπτο που έπαιξαν με αριθμητικό πλεονέκτημα, οι Σέρβοι έκαναν ένα επιμέρους σκορ 5-1, ξέφυγαν 9-3 και «καθάρισαν» τον ημιτελικό. Εντελώς απογοητευμένοι οι διεθνείς, ουσιαστικά παράτησαν το ματς και η διαφορά έφτασε στα εννέα γκολ (14-5), πριν μειωθεί στο τελικό 14-8, χάρη σε ένα προσωπικό κρεσέντο του Χρήστου Μπιτσάκου (δύο γκολ και ένα κλέψιμο και ασίστ στην κόντρα) στο τελευταίο δίλεπτο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 1-4, 2-4, 2-4, 3-2

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 1, Σιαμάς, Χρ. Μπιτσάκος 3, Πούρος, Σπάχιτς 1, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος

ΣΕΡΒΙΑ (Μίλος Κορόλια): Παϊκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίεβιτς 2, Γκλάντοβιτς 5, Κόιτς 2, Γκαβρίλοβιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Μπρεστσάνσκι 1, Στάνιτς, Κοβάσεβιτς 2, Βίριεβιτς