Skip to main content

Πόλο: Το Μαυροβούνιο πέταξε έξω την Κροατία και παίζει με την Εθνική Ελλάδος στους «8»

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς κατάφερε στο φινάλε να επικρατήσει, χάρη σε γκολ του Ντούσαν Μάτκοβιτς 1΄21΄΄ πριν τη λήξη

Το Μαυροβούνιο επικράτησε μετά από αγώνα θρίλερ της Κροατίας με 13-12 και θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα, την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 09:00. Σε ένα ματς με συνεχείς ανατροπές και πολλές αποβολές, η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς κατάφερε στο φινάλε να επικρατήσει, χάρη σε γκολ του Ντούσαν Μάτκοβιτς 1΄21΄΄ πριν τη λήξη.

Νωρίτερα, το Μαυροβούνιο κράτησε τους Κροάτες χωρίς γκολ για σχεδόν 11 αγωνιστικά λεπτά και με σερί 4-0 προηγήθηκε 6-3 στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως οι «χρβάτσκι» απάντησαν με δικό τους 4-0 μέσα σε τρία και κάτι λεπτά και ξαναπήραν προβάδισμα 7-6. Από κει και πέρα το παιχνίδι πήγε γκολ-γκολ, με τον Μάτκοβιτς να λέει την τελευταία λέξη, με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα (όσα και ο Τζούρο Ράντοβιτς). Ο Γέρκο Μάρινιτς-Κράγκιτς, που επίσης πέτυχε τέσσερα γκολ, πήρε τα δύο τελευταία σουτ της Κροατίας, όμως το πρώτο κατέληξε στο δοκάρι και το δεύτερο σταμάτησε στα μπλοκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική είχε νικήσει το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά, τόσο στο Παγκόσμιο του 2017 στη Βουδαπέστη, όσο και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Από την άλλη, το σημερινό αποτέλεσμα βάζει τέλος σε ένα τρομερό σερί της Κροατίας, που για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια μένει (όχι εκτός οκτάδας αλλά) εκτός τετράδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η «Χρβάτσκα» είχε εννέα συνεχόμενες παρουσίες στα ημιτελικά, με απολογισμό δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, ενώ τις δύο φορές (2005 και πέρυσι) που έμεινε τέταρτη, έχασε στον «μικρό» τελικό από την ελληνική ομάδα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Κροατία): 3-2, 0-3, 5-4, 4-4

Τα γκολ:

Κροατία: Μάρινιτς Κράγκιτς 4, Μπούτιτς 3, Χάρκοφ 3, Λάζιτς, Βουκίσεβιτς

Μαυροβούνιο: Τζ. Ράντοβιτς 4, Μάτκοβιτς 4, Ουκρόπινα 2, Μάτσιτς, Αβέρκα, Σπάιτς.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ νίκησαν δυσκολότερα του αναμενομένου τον Καναδά με 13-10, χάρη σε επτά γκολ του Ντάουμπε (τα τέσσερα με πέναλτι) και πέρασαν στα προημιτελικά, όπου θα παίξουν με την Ουγγαρία. Στους «8» πέρασε επίσης, για πρώτη φορά μετά το 1986 (!), η Γαλλία, που επικράτησε 11-8 της Αυστραλίας με τέσσερα γκολ του Τομά Βερνού. Οι «τρικολόρ» θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Σερβία δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στην οικοδέσποινα Ιαπωνία, αλλά στη συνέχεια επέβαλε την ανωτερότητά της, πήρε τη νίκη με 16-10 και έκλεισε... ραντεβού με την Ιταλία στην οκτάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ