Skip to main content

Πολλά «γκολ στη φτώχεια» στο... χορτάρι της Αριστοτέλους (φωτο+vid)

Ένα πολύ ξεχωριστό γήπεδο ποδοσφαίρου έχει στηθεί για άλλη μία χρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους - Τα μηνύματα των συμμετεχόντων

Γκολ στη φτώχεια και τον αποκλεισμό έχει στόχο να βάλει το ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου που έχει στηθεί από τις 11.00 στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία έχει μεταμορφωθεί για λίγες ώρες σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν η Εθνική Αστέγων, η ΧΑΝΘ, το ACT, οι κορασίδες του ΠΑΟΚ, προσφυγόπουλα από ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ, ο Φάρος του Κόσμου, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φίλοι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», αλλά και όλοι όσοι έχουν διάθεση για χαρά και παιχνίδι.

«Ήρθαμε να βάλουμε γκολ στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Εμείς παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι ποδοσφαιριστές, παίζουμε για να διασκεδάσουμε, να σεβόμαστε τον αντίπαλό μας. Αφήνουμε τα προβλήματά μας και διασκεδάζουμε όσο διαρκεί το τουρνουά», δηλώνει ο Αλέξανδρος Καϊάφας, προπονητής της Εθνικής Αστέγων.

Απο πλευράς του, ο Πάτερ Αθηναγόρας, από τον «Φάρο του κόσμου», υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ σε αυτή της πόλης γιατί δεν λέμε ποτέ όχι σε ευκαιρίες που δίνονται στα παιδιά μας. Μία ακόμη ευκαιρία δόθηκε σήμερα στο κέντρο της πόλης, να σπάσουμε για μια ακόμη φορά τα τείχη του γκέτο μας στο Δενδροπόταμο, να βρεθούμε στο κέντρο της πόλης και να στηθούν τα παιδιά μας δίπλα στα υπόλοιπα και να αισθανθούν ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα».

Οι αγώνες θα συνεχιστούν ως τις 14:00. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και θα τηρηθούν οι κανονισμοί που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Πέρα από το αγωνιστικό, οι άνθρωποι του περιοδικού δρόμου «σχεδία», της Εθνικής Αστέγων και όλων των συμμετεχουσών ομάδων θα είναι εκεί για να συναντηθούν, να γνωριστούν και να συνομιλήσουν για όλα αυτά που μας ενώνουν.