Skip to main content

Πολίχνη: Αποκατάσταση των θιγομένων από τη ρυμοτομία

Τη σταδιακή αποκατάσταση των θιγομένων από τη ρυμοτομία, οι περιουσίες των οποίων ήταν δεσμευμένες επί δεκαετίες, ξεκίνησε ο Δήμος Πολίχνης, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συντελεστή στην περιοχή
Τη σταδιακή αποκατάσταση των θιγομένων από τη ρυμοτομία, οι περιουσίες των οποίων ήταν δεσμευμένες επί δεκαετίες, ξεκίνησε ο Δήμος Πολίχνης, με την ενεργοποίηση του κοινωνικού συντελεστή στην περιοχή Π16 που εντάσσεται στο σχέδιο πόλης.

«Ο Δήμος Πολίχνης εδώ και 30 χρόνια είχε δεσμεύσει τις περιουσίες πολιτών για κοινωφελή σκοπό. Οι δεσμεύσεις και τα λόγια για τη λύση του έντονου αυτού κοινωνικού προβλήματος, δηλαδή της αποκατάστασης θιγομένων πολιτών λόγω ρυμοτομικού σχεδίου, επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά. Ο Δήμος Πολίχνης ενεργοποίησε τον κοινωνικό συντελεστή στην Π16, με τον οποίο αποκαθιστά μέρος των θιγομένων, με διαμερίσματα ίσης αξίας των οφειλών προς αυτούς. Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική, γιατί από τη μία μειώνεται ραγδαία το οικονομικό άνοιγμα που αντιμετωπίζει και από την άλλη δίνουμε λύση σε χρόνια κοινωνικά προβλήματα της πόλης», δήλωσε ο Δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης.